eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá  megállapodást.
Nyitókép: Mohai Balázs

Deutsch Tamás: minden idők legnagyobb magyar maccabi-válogatottja indul el a versenyen

Bő fél év múlva rendezik Budapesten az ország történetének eddigi legnagyobb nemzetközi multisport-rendezvényét, a 15. Maccabi Európa Játékokat.

Az eseményt július 29. és augusztus 7. között rendezik – tájékoztatott Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a 15. Maccabi Európa Játékok Védnöki Testületének vezetőjét hallották. Az eddigi jelentkezések alapján több mint 30 ország nagyjából 2500 sportolója vesz majd részt a 27 sportágat felvonultató versenyen, ebből két versenyszámban fogyatékossággal élő sportolók mérik össze tudásukat – tette hozzá. A végső jelentkezési határidő április közepe, Deutsch Tamás bízik benne, hogy addig a résztvevő országok és versenyzők száma tovább bővül.

A testület vezetője kiemelte:

minden idők legnagyobb számú magyar maccabi-válogatottja indul majd a játékokon.

A szervezőmunka javában zajlik, április elején pedig minden résztvevő ország csapatának vezetője ellátogat Budapestre, megtekintik a verseny- és eseményhelyszíneket, illetve a szállásokat. Mivel a Maccabi Európa Játékok egyes versenyidőpontjai egybeesnek a Formula 1-es Magyar Nagydíjjal, kihívást jelentett a szervezőknek a szállások biztosítása. Az Európai Maccabi Konföderáció ráadásul magasra teszi a mércét, hogy milyen körülményeket kell biztosítani a versenyzőknek, kísérőknek – mondta Deutsch Tamás.

„Budapest már egyszerre, egy időben két ilyen – nemzetközi értelemben is – óriásrendezvényt tud vendégül látni”

– fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×