eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Az Arsenal lenullázta a Chelsea-t, háromesélyes a csata a BL-indulásért

Az Arsenal 2-0-ra győzött a Chelsea ellen az Emirates Stadionban az angol labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján. A házigazdák az első félidőben veszélyesebben támadtak, Lacazette parádés és Koscielny szerencsés góljával sokkolták a Chelsea-t, amely nem tudta feltörni az ezúttal kiválóan teljesítő Arsenal-védelmet.

A meccs előtt hat pont volt a Chelsea előnye az Arsenallal szemben, amely nem engedhette meg, hogy riválisa még jobban ellépjen. A hazaiak kezdőjében helyett kapott Ramsey, aki a nyártól szinte biztosan a Juventusban folytatja, míg Özilnek a kispadon jutott hely. A Chelsea középcsatár nélkül állt fel, Hazard, Pedro és Willian alkotta a vendégek támadósorát, Giroud a cserék között, a vélhetően távozó Morata még ott sem kapott helyet.

Az Arsenal kezdte lendületesebben a rangadót, de Aubameyang, Sokratis és Koscielny sem tudott a kapuba találni az első percekben.

Egy parádés egyéni villanás hozta meg az áttörést: a 14. percben már a negyedik szögletét végezhette el az Arsenal, a kisszöglet után Bellerínhez került a labda, a spanyol jobbhátvéd Lacazette-hez játszott, aki megvert két embert, és nagy erővel a kapuba vágta a labdát. Megérdemelten jutottak előnyhöz a házigazdák, a francia csatár pedig ismét bizonyította, hogy a rangadók embere.

Ezután Aubameyang mindkét kapu előtt főszereplő volt, labdát szerzett, kapura tört, de lövését védte Kepa, ő pedig Hazard-t szerelte nagy helyzetben, miután a Chelsea elkezdett magához térni, és néhány percre átvette az irányítást. Pedro óriási lehetőséget hagyott kihasználatlanul Luiz szenzációs passza után, egyedül törhetett kapura, de mellé ívelte a labdát.

A játékrész közepén hiába passzolgattak jobban a vendégek, Lenónak nem akadt dolga, majd ismét az Arsenal veszélyeztetett.

A 39. percben egy szabadrúgás után a kipattanó labdát Sokratis ívelte a kapu felé, Koscielny érkezett, és a csapatkapitány válláról védhetetlenül szállt a kapuba a labda. Szerencsés gól volt, de egyáltalán nem tűnt érdemtelennek az Arsenal kétgólos előnye.

A szünet előtt magasabb fokozatra kapcsolt a Chelsea, beszorította az Arsenalt, Alonso pedig kapufáig jutott.

Az első félidőben 10-6 volt a lövések/fejesek aránya, de míg az Arsenal ötször eltálalta a kaput, és két gólt szerzett, addig a Chelsea a kapufánál közelebb nem járt a gólhoz, Lenónak egyszer sem kellett megmentenie csapatát. A Chelsea 89, az Arsenal 79 százalékos hatékonysággal passzolt. Hiába volt ebben a mutatóban Kovacic és Willian is 100 százalékos, a vendégek ezzel és a több labdabirtoklással sem mentek sokra.

A szünet után még többet volt a labda a Chelsea-nél, de a veterán Koscielny vezetésével az Arsenal védelme - a szezon eddigi része alapján meglepetésre - igen jól állta a sarat, a vendégek rendre mellé vagy fölé tudtak csak lőni. Amikor pedig az Arsenal néha kijött a szorításból, ismét veszélyesebb volt a vendégcsapatnál...

A félidő közepén két-két cserével frissítettek a vezetőedzők, beállt Giroud is. Ezután nem sokkal Bellerín megsérült, így az utolsó 20 perc előtt utolsó cseréjét is el kellett használnia Unai Emerynek, az Arsenal mesterének.

Támadott a Chelsea, de átütő erő nélkül, Lenónak a 82. percben kellett először védenie Alonso próbálkozása után.

A hajrában is a Chelsea-nél volt többet a labda, de még szépíteni sem tudott. Az Arsenal taktikusan őrizte az első félidőben szerzett előnyét, és kétgólos győzelmet aratott a londoni derbin.

A mostani mérkőzés alapján Sokratis és Koscielny alkotja az Arsenal legjobb belső védőpárosát, a Chelsea-nél pedig egyértelműen megmentőként várják Higuaínt - így összegezték a fő tapasztalatokat a brit szakírók.

A Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyért immár egyértelműen három csapat küzd: a Chelsea három-három ponttal előzi meg az Arsenalt és a Manchester Unitedet. Utóbbi a Brightont verte délután 2-1-re - folytatva ezzel Ole Gunnar Solskjaer megbízott menedzser hibátlan sorozatát.

A listavezető Liverpool 4-3-as sikert aratott a vendég Crystal Palace ellen, amely a vártnál is jobban megszorította Jürgen Klopp menedzser csapatát. Mo Salah két gólt szerzett, ezzel most már egyedül vezeti a Premier League góllövőlistáját.

A német Bundesliga szombati rangadóján Klopp korábbi csapata, az éllovas Dortmund 1-0-ra nyert a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig otthonában, míg a spanyol bajnokságban a Real Madrid 2-0-ra győzött a vendég Sevilla ellen.

A francia élvonalban a PSG 9-0-ra ütötte ki a Guingamp együttesét. A rekordhoz Mbappé és Cavani három-három, Neymar pedig két góllal járult hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×