eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kazany, 2018. július 6.Thibaut Courtois belga kapus kivéd egy lövést a Brazília - Belgium mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a Kazany Arénában 2018. július 6-án. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Nyitókép: Thanászisz Sztavrakisz

A Real Madridé a nyár legnagyobb fogása

Két kapus volt a nyári átigazolási szezon legjobb és legrosszabb vétele, kizárólag üzleti szempontból - derül ki egy friss felmérésből.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában azt elemezte, hogy üzleti szempontból milyenek voltak a nyári átigazolások. A becsült piaci érték és a valóságos vételár közötti különbözet alapján a legjobb boltot a Real Madrid csinálta, mert a 62,6 millió euróra értékelt belga kapust, Thibaut Courtois-t 40 millióért szerezte meg a Chelsea-től. A legrosszabb üzletet pedig a londoniak kötötték, mert a Coutois pótlására szánt Kepa Arrizabalagáért 80 millió eurót adtak, miközben a cég által egy speciális algoritmussal megbecsült értéke 35,3 millió volt.

A belga válogatott kapus mögött a listán Rodri Hernández, Bryan Cristante, Fabinho Tavares és Clément Lenglet következik, igaz, Rodi és Lenglet esetében az irreálisan magasan meghatározott, kötelező kivásárlási ár kényszerítette a vevőket, a Liverpoolt, illetve a Barcelonát az értéken felüli vásárlásra.

Az eladók járta igazán jól Riyad Mahrez, Thilo Kehrer, Yerry Mina és Alex Meret értékesítésekor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×