eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Csabai Dóra (j) és a német Sophia Eggert a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Németország mérkőzésen 2018. július 21-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Lemosták a német válogatottat a magyar női pólósok

A címvédő magyar női válogatott 26-1-re nyert a német csapat ellen a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában.

Keszthelyi Ritáék dinamikus játékkal rukkoltak ki, gyors akciókból egymás után sikerrel vették be a rivális kapuját. A meccs első negyedében minden percre jutott egy magyar gól, a második felvonás közepén a magyar szurkolók maroknyi csapata már tízet számolt a németekre.

Mivel a védekezés is rendben volt, a németek 14-0-nál, a második negyed legvégén tudtak először gólt szerezni.

A magyar válogatottból ekkor már csak Gardának nem volt gólja. A nagyszünet után egy fél negyed telt el gól nélkül, majd Horváth lövése után jöttek az újabb találatok. A záró felvonásból még két perc sem telt el, amikor kialakult a húszgólos különbség, a végeredmény pedig 26-1 lett.

A magyar együttes legeredményesebbje Gurisatti Gréta lett öt góllal.

A két női válogatott legutóbbi találkozóján, februárban, az Európa Kupa selejtezőjében 26-3-ra diadalmaskodtak a magyarok.

Bíró Attila csapata a csoport második vagy harmadik helyén zár majd attól függően, hogy mi lesz a 22 órakor kezdődő spanyol-orosz összecsapás kimenetele. A női torna negyeddöntőit hétfőn rendezik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×