eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Korán kell kelnie, ha élőben akarja nézni az olimpia úszódöntőit

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) vezető testülete, a Bureau csütörtökön úgy döntött, hogy támogatja az amerikai televíziós társaságok kérését, és a 2020-as tokiói nyári olimpián helyi idő szerint délelőtt lesznek az úszódöntők.

A testület szűkszavú közleménye szerint lausanne-i ülésükön "elfogadták, hogy a finálék délelőtt legyenek". A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán hagyta jóvá a két év múlva esedékes ötkarikás játékok versenyeinek napi bontását, ám az úszó, műúszó és műugró számok pontos időrendjéről még nem nyilatkozott - Kit McConnell sportigazgató elmondta, a FINA döntésére vártak az ügyben.

Legutóbb - ugyancsak az olimpiát közvetítő amerikai televíziós társaságok nyomására - a 2008-as pekingi játékokon rendezték fordított időrendben az úszóversenyeket.

Az NBC csatorna 2032-ig 7,65 milliárd dollárt (2100 milliárd forintot) fizet a nyári és téli játékok közvetítési jogaiért. A döntésnek köszönhetően az amerikai nézők helyi idő szerint fő műsoridőben láthatják majd az olimpiai úszóversenyeket.

Korábban a tengerentúli társaságok kérésére az idei, phjongcshangi téli olimpia műkorcsolya-döntőit is délelőtt rendezték.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×