eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: eto.hu/futsal

Feloszlott a hazai futsal-bajnokság címvédője

Biztossá vált, hogy a címvédő és nyolcszoros magyar bajnok Rába ETO nem indul az élvonalbeli futsalbajnokság következő idényében. Lapértesülés szerint a Rába-parti együttes 400 millió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt években.

Bár az előjelek alapján számítani lehetett arra, hogy széthullik a magyar bajnok, a Rába ETO szimpatizánsai hétfőig még reménykedhettek a csodában, ugyanis délig lehetett leadni a nevezéseket a 2018/2019-es idényre. A győri csapatot azonban nem nevezték be, így biztossá vált, hogy az ETO nem lesz ott az élvonalbeli bajnokság következő idényében - írta a Kisalföld. A portál úgy tudja, hogy a Rába-parti együttes 400 millió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt években.

Véget ér ezzel a kilenc év óta tartó páratlan sikersorozat, a győriek ugyanis ez idő alatt nyolcszor hódították el a magyar bajnoki címet és hétszer lettek itthon kupagyőztesek. A nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájának számító UEFA-futsalkupában – egyre feljebb lépve – idén érték el legnagyobb sikerüket,

a legrangosabb európai kupa története során a magyar együttesek közül elsőként szerepelhettek a legjobb négy között.

A Quaestor 2015-ös csődje után számos anyagi gond adódott, és kérdésessé vált a város nagypályás futballcsapatának jövője. Az élvonalból kizárt ETO FC játékosait és az indulási jogot az érvényes licenccel rendelkező Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft.-be vitték át, és így az NB III-ban indulhatott el a ma már az NB II-ben szereplő győri csapat.

A fúzió után azonban újabb anyagi problémák adódtak, és a futsalosok valahogy "mostohagyerekké" váltak a nagypályás együttes támogatása mellett.

Soós Imre ügyvezető ezzel kapcsolatban annyit árult el a Kisalföldnek, hogy a csapatot most irányító Futball Kft. az anyagi feltételek miatt nem kíván felnőttcsapatot az NB I-es futsalbajnokságba nevezni, s az indulási jogot visszaadta a Futsal Kft.-nek.

Soós Imre ügyvezető ezzel kapcsolatban annyit árult el: a csapatot most irányító Futball Kft. az anyagi feltételek miatt nem kíván felnőttcsapatot az NB I-es futsalbajnokságba nevezni.

Korábban képbe került egy esetleges futsalos fúzió az NB I-ből kieső bőnyi együttessel, ám ez a terv a felek eltérő elképzelései miatt meghiúsult.

Kérdéses az utánpótlás sorsa

A futsalcsapat utánpótláskorú játékosainak sorsa - a klubban az U7-estől kezdve az U20-as korosztályig bezárólag mintegy 130 gyerek teremfutballozott - egyelőre nem dőlt el, elképzelhető, hogy ők az ETO színeiben szerepelhetnek tovább.

A felnőtt együttes játékosai közül többeknek már van új klubja, de több volt győri futsalos jövője még kérdéses. A kisalfold.hu szerint a győriek NB I-ben megüresedő helyét a másodosztályból fel nem jutottak közül a legjobb helyen végzett Szigetszentmiklós veheti át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×