eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megszerezte első dobogós helyét a WTCR-ben Nagy Norbert

Gabriele Tarquini győzelmével ért véget a második verseny a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének második futamán. A második a fordított rajtrács miatt a pole pozícióból induló Nagy Norbert lett, aki első dobogós helyezését szerezte a sorozatban. A harmadik helyen Yvan Muller végzett. Michelisz Norbertet több pozíciót javítva a hetedik helyen intette le a kockás zászló.

Nagyszerű teljesítménnyel továbbjutott a Q2-be, és a tizedik helyen végzett Nagy Norbert a szombat délutáni időmérőn a Slovakia Ringen, így a Zengő Motorsport versenyzője várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a második szlovákiai futamon - tudósított az nso.hu.

Tom Coronel számára viszont már a felvezető kör előtt véget ért a verseny, autóját ugyanis egyszer csak letolták a rajtrácsról. A holland később elmondta, már a kivezető körén furcsa zajt hallott, amikor fékezett, így technikai hiba miatt nem tudta elkezdeni a futamot.

Nagy mellől a rutinos – és az első szlovákiai versenyen a pole-ból rajtoló – Gabriele Tarquini indult. A rajt mindkettőjük számára jól sikerült, és hosszú méterekig egymás mellett haladt a két autó, Tarquini végül át tudta venni a vezetést, Nagy pedig nem sokkal később már Yvan Muller ellen volt kénytelen védekezni.

Michelisznek a tizedik helyről rajtolva nem sikerült előrébb jönnie a rajt után, sőt az első kör végén veszített is egy pozíciót, Yann Ehrlacher elment mellette. Négy körrel később viszont a hyundaios vissza tudta venni a pozícióját. Az első körökben Tarquininek sikerült elhúznia kissé, míg Nagy szépen tartotta Mullert.

A mezőny sűrűjében sok volt a helyezkedés, ám az élen a rajtot követően nem történt nagyobb változás. Tarquini könnyedén megnyerte a versenyt, Nagy viszont hősiesen védekezett Mullerrel szemben, így nemcsak az első pontjait szerezte meg a WTCR-ben, hanem ezt rögtön dobogót is érő második hellyel tette. Ez az eredmény a Zengő Motorsport első dobogós helyezését is jelenti a sorozatban.

A harmadik helyen Muller ért célba, majd következett Pepe Oriola, Benjamin Lessennes és John Filippi. Michelisz nem kockáztatott az utolsó körökben, és megelégedett a hetedik hellyel. Pontszerző pozícióban végzett még Frédéric Vervisch, Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher. Szabó Zsolt a 16. helyen végzett.

Győzelmével Tarquini átvette az első helyet összetettben, előnye két pont Mullerrel szemben.

A Hondákat jelentősen átvizsgálják a futamot követően, így akár az is előfordulhat, hogy többeket kizárnak, vagyis módosulhat a végeredmény.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×