eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Azonos ágon a Győr és a Fradi

Egy ágra került a címvédő Győr Audi ETO KC és a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjainak pénteki, bécsi sorsolásán.

A győriek az első kalapban szerepeltek, és a német Thüringer HC és a szlovén Krim Mercator Ljubljana társaságában a C csoportba kerültek, amelyhez csatlakozik majd a 2. selejtezőcsoport továbbjutója.

A Ferencváros a harmadik kalapból várta a sorsolást, és a román CSM Bucuresti, illetve a norvég Vipers Kristiansand együttesével a D csoportba került, amely az 1. selejtezőcsoport továbbjutójával lesz majd teljes.

A Győr vezetőedzői posztjáról hat sikeres idény után távozott spanyol Ambros Martín új csapata, az orosz Rosztov-Don a B csoportba került.

Azonos nemzetbeli csapatok nem kerülhettek össze.

Menetrend

A selejtezőtornákat szeptember 7. és 9. között rendezik. A négyes csoportokból az első három-három csapat jut a középdöntőbe, ahol a Győr és a Ferencváros összetalálkozhat, hiszen azonos ágon szerepelnek. A középdöntő-csoportok első négy-négy helyezettje kerül a negyeddöntőbe. A négyes döntőt jövő tavasszal ismét Budapesten rendezik.

Új megközelítés a Győrnél

"Első ránézésre a tavalyinál jóval könnyebb a beosztásunk" - nyilatkozta Danyi Gábor, a Győr új vezetőedzője a sorsolást közvetítő Sport Televízióban. Hozzátette, nem csupán a továbbjutás a céljuk a csoportkörben, hanem a maximumra törekednek, ahogyan eddig is.

"Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy esetenként más rendszerben fogunk dolgozni, újfajta megközelítéssel próbáljuk a Bajnokok Ligája-trófeát megvédeni. Ami működött és jó volt, azt természetesen megtartjuk" - magyarázta Danyi. Hangsúlyozta, reményei szerint a következő szezonban elkerüli együttesét a legutóbbi évadban tapasztalt sérüléshullám.

A győriek felkészülése július 19-én kezdődik.

Nehéz dolga lesz az FTC-nek

"A legnehezebb csoportba kerültünk. Szerintem a CSM Bucuresti kimagaslik majd a négyesből, a többi meccs várhatóan kiegyenlítettebb lesz, és azt gondolom, az ág nem rossz" - nyilatkozta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Hozzátette, csapatának elsődleges célja, hogy továbbjusson a csoportjából, csak azután tervezgethetik a folytatást.

"Ez az ősz nagyon szép feladat elé állít minket" - vélekedett a tréner, aki arra utalt, hogy a Ferencváros játékoskeretében komoly változások történtek idén nyáron.

A női BL csoportbeosztása

A csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói), Metz HB (francia), Odense HC (dán), Larvik HK (norvég)

B csoport: Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn HB (dán), IK Sävehof (svéd), Brest Bretagne (francia)

C csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer HC (német), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), a 2. selejtezőcsoport továbbjutója

D csoport: CSM Bucuresti (román), Vipers Kristiansand (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, az 1. selejtezőcsoport továbbjutója

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×