eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
London, 2017. augusztus 8.Baji Balázs (k) és a jamaicai Omar McLeod (j) a célban a férfiak 110 méteres gátfutásának döntőjében a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 7-én. McLeod aranyérmet, Baji bronzérmet nyert. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: IAN LANGSDON

A világ legjobb atlétái jönnek Székesfehérvárra

Vasárnap és hétfőn rendezik meg a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjat, amelyen a legjobb hazai versenyzők mellett világsztárok sora is rajthoz áll Székesfehérváron.

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat 2011 óta rendezik az egykori sportriporter és sportdiplomata, Gyulai István emlékére, 2014 óta Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. Az idén is világszínvonalú mezőnyt toboroztak a szervezők, de még az utolsó pillanatban is változhat a csaknem háromszáz indulót felsorakoztató rajtlista.

"Folyamatosan zajlik a munka, soha nem mondhatjuk azt, hogy minden kész van. Még a verseny alatt is kellenek finomhangoló megoldások. Jól állunk, ez a nyolcadik alkalom, önmagáért beszél a verseny az eddigi teljesítményével. Bízunk benne, hogy idén sem okozunk nagy csalódást" - mondta Gyulai Márton versenyigazgató.

Az indulók közül elsőként a legjobb hazai atlétákat emelte ki, például

a gátfutó Baji Balázst, aki tavaly az év sportolója volt Magyarországon

(sajnos a másik élversenyző, a súlylökő Márton Anita sérülés miatt nem indulhat), de mellette számos feltörekvő magyar fiatal tehetséget is láthat a közönség, mint Kozák Luca vagy Kerekes Gréta, aki sorra dönti az országos és egyéni csúcsaikat 100 gáton, de Halász Bence és Gyurátz Réka kalapácsvetésben már a világ élmezőnyéhez tartozik.

"A világsztárok közül az egyik érdekesebb vendég az a Genzebe Dibaba, aki öt különböző távon világcsúcstartó.

Nálunk egy mérföldet fog futni, ez lesz a záró szám hétfő este, és remélem, mindenkinek emlékezetes négy kört tud produkálni a stadionban" - mondta Gyulai Márton, aki a másik kiemelkedő vendégként a hármasugró olimpiai és világbajnokot, Christian Taylort említette.

"Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert 2011-ben az első Gyulai Memorialon kezdett még egyetemistaként, és úgy jött Budapestre, hogy nagyon kevesen ismerték. Aztán nagyon nagyot ugrott, és mindenki felkapta a fejét. Azóta a Gyula Memorial a régió leglátványosabb és legbefolyásosabb atlétikai versenye lett, Taylor pedig megnyert mindent, amit lehetett. Öt év után először visszatér hozzánk, és Székesfehérváron először fog ugrani" - mondta a versenyigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×