eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A ferencvárosi Szirányi Balázs (b) és a szolnoki Milan Aleksic a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Egyenlített a Szolnok

A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik mérkőzésén, így kiegyenlítette a párharcot.

A finálé eddigi mindhárom mérkőzése rendkívül sima volt: az FTC először otthon, majd idegenben aratott magabiztos győzelmet, s amikor már mindenki azt hitte, hogy könnyedén lezárja a párharcot, a Bajnokok Ligája címvédője szombaton egy fölényes budapesti sikerrel tartotta életben aranyreményeit.

A vendégek keretébe először került be a finálé során a válogatott Manhercz Krisztián.

A Szolnok ott folytatta, ahol a Komjádiban szombaton abbahagyta: kiválóan védekezett, a blokkoló kezek sűrűjében az FTC játékosai nem találták az utat Nagy Viktor hálójába. A fővárosiak emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a Tisza-partiak védekezésével, aki viszont jól használták ki a fórokat és kétgólos előnyre tettek szert a nyitónegyedben.

A második negyedet egy újabb kihagyott fórral kezdte az FTC - a visszatérő Manhercz próbálkozott -, míg a túloldalon Aaron Younger akcióból volt eredményes, majd Milos Cuk értékesített egy előnyt (4-0). A Szolnok tovább növelte a különbséget, amikor több mint 14 perc játék után Jansik Szilárd bombája révén megérkezett az első Fradi-gól. Ettől lendületet is kapott a zöld-fehér alakulat, Vámos Márton által kelül látótávolba a trónkövetelő (5-2).

A fordulást követően Vámos előbb büntetőből, majd akcióból faragott tovább a különbségből a fővárosi együttes (5-4), majd két gyors hazai gól után született újra ferencvárosi találat, amelyet követően a reklamáló Nagy Viktort végleg cserével kiállították. A Szolnok megzavarodott, kettős előnyt hagyott kihasználatlanul, ám az utolsó nyolc percre így is kétgólos hazai fórral fordulhattak a csapatok.

A záró negyedben Manhercz révén tovább zárkózott a Ferencváros, míg a túloldalt egy ízben a kapufa mentett, s bár többször támadhatott az egyenlítésért a budapesti gárda, a Szolnok tudta növelni előnyét (8-6). Így az újabb ferencvárosi gól már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A bajnoki cím így vasárnap Budapesten dől majd el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×