eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
A magyar Pozsgai Tamás (b), Hári János (b2) és Sebők Balázs (j) ünnepli Vas János (b3) gólját a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 23-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

"A töpörtyűben több energia van, mint a pizzában" - így látták a hokidiadalt

A játékosok a magyar jégkorong-válogatott tartását emelték ki az olaszok elleni 3-2-es világbajnoki siker után. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint erős riválist győztek le, míg az ellenfél edzője a magyar drukkereket dicsérte.

„Apró változások történtek a vasárnapi mérkőzéshez képest, hiszen az olaszok máshogy játszanak, mint a kazahok. Az első harmadban az olaszok sokkal jobbak voltak, többet lőttek,

szinte csak egy csapat volt a jégen, de Vay Ádám meccsben tartott minket.

A második játékrészben már apránként javult a játékunk, a harmadikban pedig okos hokit mutattunk be, és sikerült nyerni” – értékelt az olaszok elleni 3-2-es győzelem után Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A finn szakvezető szerint karakteres győzelem volt, és dicséri illeti a csapatot, mert egy jó ellenfelet győzött le.

Az olaszok kanadai edzője, Clayton Beddoes a magyar szurkolókat méltatta.

„Elképesztő hangulatot teremtettek a magyar szurkolók, a csapattal egymást hajszolták előre. Mindent megtettünk, de az ellenfél jól védekezett, és megőrizte az előnyét. Tovább kell lépnünk a vereség után, és a következő meccsre koncentrálni.”

A győztes gól szerzője, Sebők Balázs szerint van karakter a magyar válogatottban, hiszen erős rivális ellen tudott fordítani.

„Rettentő jó érzés a győzelem, nagyon kellett ez a siker a csapatnak, de ugyanúgy, ahogy a vereséget, a mai győzelmet is gyorsan el kell felejteni, és menni tovább, mert van még hátra három mérkőzés. Őszintén a gólom nem a világ legjobb lövéséből született, a szurkolók lökték be a végén a korongot” – fejtette ki a csatár.

A második magyar gólt szerző Vas János szerint a csapat ugyanolyan jól játszott, mint vasárnap, de ezúttal lőtt három gólt.

„Kicsi a különbség a csapatok között, apróságokon múlik, hogy ki győz, szerencsére most felénk billent a mérleg nyelve.

Nagyon kellett a csapatnak a siker, mindenki szívéről nagy kő esett le.

Bebizonyítottuk, hogy tudunk gólt lőni, és végig jól játszottunk” – emelte ki a csapatkapitány.

Galló Vilmos szerint fárasztó volt a mérkőzés, és a csarnok meleg hőmérséklete ezúttal is sok plusz energiát vett ki belőlük. Úgy vélte, az első magyar gól nagyon fontos volt, mert "óriási lökést" adott

„Kicsit izgultunk az elején, de mondtuk a padon, hogy

a töpörtyűben több energia van, mint a pizzában,

úgyhogy ezt megoldottuk” – mondta a két gólpasszt adó csatár.

Erdély Csanád szerint minden sor hozzátett valamit a győzelemhez.

„Nehéz szülés volt. Az ember ilyen meccseket kíván magának és a szurkolóknak.

Az utolsó harmadra ugyanúgy mentünk ki, ahogy az előző meccsen, de most mi tudtunk ebből profitálni. Nagy karaktert mutatott a csapatot, így kell folytatni. Megtartottuk a momentumot, minden sor hozzátett valamit, vittük tovább a lendületet. Fontos volt a három pont megszerzése, és most jól fog jönni a szünnap” – mondta az InfoRádiónak a játékos.

Hozzátette, nem szabad lebecsülni a szerdai riválist, a szlovén együttest, amely két vereséggel kezdett.

„Becsapós a szlovén csapat eddigi szereplése, hiszen erős kerettel érkeztek, veszélyes játékosok alkotják az együttest. Nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy félvállról vesszük őket, sőt” – emelte ki.

A magyar válogatott a keddi pihenőnapját követően szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda. Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×