eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla
A második helyezett Sopron Basket csapata az eredményhirdetésen, miután a női kosárlabda Euroliga döntőjében 72-53-ra kikapott az orosz Jekatyerinburg csapatától a soproni Novomatic Arénában 2018. április 22-én. A 2009-ben negyedik Sopron első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Török Zoltán: a csúcsra értünk

Az egész magyar kosárlabdázás sikere a Sopron női kosárlabdacsapatának Euroliga ezüstérme - mondta az InfoRádiónak a klub ügyvezetője, miután a soproni együttes a tegnapi döntőben 72-53-ra kikapott az orosz Jekatyerinburgtól. A 2009-ben negyedik Sopron első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában, korábban a Pécs kétszer bronzéremmel zárt, egyszer pedig negyedik lett.

Török Zoltán, a Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezetője az InfoRádióban a vasárnapi döntő után elmondta, hogy ezzel az eredménnyel

a soproni női kosárlabdázás a csúcsára ért, illetve a magyar kosárlabdázás történetének egyik legfontosabb eredményét érték el az Euroliga-döntővel és az ezüstérem megszerzésével.

Hozzátette, hogy az Euroliga megalapítása óta nem volt példa arra, hogy magyar csapat idáig jusson.

"Ez valamennyiünk sikere, az egész magyar kosárlabdázás sikere, és nagyon örülök annak, hogy rengetegen jöttek el, nemcsak Sopronból, hanem az ország minden pontjáról, hogy szorítsanak értünk.

Nagyon jó érzés volt ezt úgy megélni, hogy a kosárlabda-társadalom egy emberként volt mögöttünk"

- hangsúlyozta. Bízik abban, hogy a sikert a helyén fogják tudni kezelni, és nem szállnak el tőle. A klub egészséges egyensúlyt próbál teremteni a légiósok és a fiatal magyar játékosok között, ami remekül működik, különben nem lehetett volna ilyen eredményt elérni, hiszen a játékosok nem világsztárok.

"Sokkal inkább a szívükkel és az összetartó erejükkel érik el azokat az eredményeket, amiket elértek. Ez pedig egy hagyományos értelemben vett légiós-léttel elképzelhetetlen"

A légiósokról elmondta, hogy Jelena Milovanović az ötödik szezonját tölti a Sopronnál, és kiválóan beszél magyarul. Turner Yvonne már magyar állampolgár, Crvendakic, akit az egész európai élmezőny le akart igazolni, négy éve van a csapatnál, és a jövő szezonra is aláírt.

"Olyan játékosokról van szó, akik nem jönnek mennek Sopronba, hanem beépültek. Itt váltak nemzetközi szintű játékosokká. Alig 18 évesen kerültek Sopronba, és a város és a klub is legalább annyira sajátjának tekinti őket, mintha itt születtek volna ebben a városban, vagy Magyarországon" - mondta Török Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×