eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Madrid, 2017. május 11.Kombókép Gianluigi Buffonról, a Juventus kapusáról (b) Monacóban 2017. május 2-án és Cristiano Ronaldóról, a Real Madrid portugál csatáráról Madridban 2016. május 24-én. A 2016–17-es labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét a Real Madrid és a Juventus játssza a cardiffi Millennium Stadiumban 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Sebastien Nogier-Chema Moya)  *** Local Caption *** 53374779
Nyitókép: Sebastien Nogier-Chema Moya

Cristiano Ronaldótól nagyon félnek a Juvénél

A Juventusnál nagyon dicsérik Cristiano Ronaldót. Nyilván van is miért elismerni az ötszörös aranylabdás portugált, de az sem kizárt, hogy az olaszok egyszerűen farkast akarnak kiáltani. Ma este Torinóban a Juventus és a Real Madrid, a legutóbbi cardiffi döntő két résztvevője, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozik.

Dino Zoff, az olasz futball és a Juve történetének legendás kapusa szerint Cristiano Ronaldo kapcsán az egyetlen dolog, amit tehet az ellenfél, hogy reménykedik, a portugál kihagyja a helyzetet. Értsd: abban meggátolni, hogy helyzetbe kerüljön, nem lehet. Megállíthatatlan. Giorgio Chiellini, a világklasszis védő szerint a Juventusnak szerencsére is szüksége van ahhoz, hogy meg tudja állítani Ronaldót.

Gianluigi Buffon, a csapatkapitány úgy véli, a világon mindössze egy futballista akadt, aki Cristiano Ronaldo színvonalán volt képes veszélyeztetni a kaput, az pedig David Trezeguet! Érdekes, hogy CR7 a legutóbbi öt meccsén hét gólt lőtt a Juvénak, Lionel Messi viszont csak egyszer tudta bevenni Buffon kapuját. A nagyszerű olasz kapus Ronaldótól kapta eddig a legtöbb gólt a Bajnokok Ligájában, néggyel többet, mint az ezen a listán második, háromgólos trió, Didier Drogba, Thomas Müller és Diego Tristan.

Cardiff, 2017. június 3.
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa (b) berúgja második, csapata harmadik gólját Gianluigi Buffonnak, a Juventus kapusának a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a cardiffi Nemzeti Stadionban 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Cardiff, 2017. június 3. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa (b) berúgja második, csapata harmadik gólját Gianluigi Buffonnak, a Juventus kapusának a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a cardiffi Nemzeti Stadionban 2017. június 3-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

A statisztikákat kedvelőknek: a Juventus elleni mérkőzésen Ronaldo újabb rekordot dönthet meg, ő lehet az első futballista, aki tíz egymást követő Bajnokok Ligája-mérkőzésen is gólt szerez. Egyelőre társrekorder Ruud van Nistelrooyjal, aki a 2002–2003-as idényben szórta a gólokat, más kérdés, hogy csapata, a Manchester United nem jutott döntőbe. Mind az öt legutóbbi BL-meccsén gólt szerzett a Juventus ellen. A portugál be is állíthat egy csúcsot, 94 mérkőzést nyert meg eddig a Bajnokok Ligájában, ez eggyel kevesebb, mint a rekorder Iker Casillas kilencvenötje.

A Real Madrid hívei minimális célként abban bíznak, hogy csapatuk gólt szerez Torinóban – mint ahogyan gólt szerzett a legutóbbi 23 BL-mérkőzése mindegyikén. Egyetlen ma esti torinói gól a Real Madridnak azt jelentené, hogy a BL-történetben elsőként jutna el kétszázadik idegenbeli góljáig.

Ugyanakkor a Juventus egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél, sőt! A királyi klub 1962 óta nem tudott nyerni Torinóban BEK-, vagy BL-találkozón. Ugyan az elmúlt húsz évben két Bajnokok Ligája-döntőt is megnyert a Juve ellen (1998, 2017), az egyenes kieséses szakaszban a kétmeccses párharcokat kivétel nélkül a torinói alakulat nyerte meg.

Két argentin csatáránál, a 2018 tavaszán különösen nagy formában futballozó Paulo Dybalánál, és a korábban a Real Madridot erősítő Gonzalo Higuaínnál a BL egyenes kieséses szakaszában csak két korábbi Juventus-futballista, Alessandro Del Piero és Filippo Inzaghi szerzett több gólt a „zebráknak”.

Torino, 2017. április 11.
Paulo Dybala az olasz Juventus FC játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a spanyol FC Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a torinói Juventus Stadionban 2017. április 11-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco)
Torino, 2017. április 11. Paulo Dybala az olasz Juventus FC játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a spanyol FC Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a torinói Juventus Stadionban 2017. április 11-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

Az összeállításokat tekintve mindkét fél titkolózik. Az egyik spanyol lap szerint a Real Madrid támadószekciójában az öt helyből csak kettő gazdája biztos, Cristiano Ronaldo és Luka Modrić biztosan játszani fog. A portugál azt javasolta Zidane-nak, hogy se Gareth Bale, se Isco ne kezdjen. Alkalmasint azért ennyire nem bizonytalan a helyzet, Karim Benzema eddig minden fontos mérkőzésen kezdett, s nagy valószínűséggel Isco is fog.

A Juvénél Pjanic és Benatia eltiltott, egyébként minden kulcsjátékos harcra kész. A várható összeállítások. Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah – Khedira, Bentancur, Matuidi – Dybala, Higuaín, Douglas Costa. Real Madrid: Navas – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos – Modrić – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×