eur:
393.08
usd:
367.46
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Isztambul, 2018. március 14.Thiago Alcantara, a német Bayern München játékosa (j2) gólt lő Tolga Zengin, a török Besiktas kapujába (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén Isztambulban 2018. március 14-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Nyitókép: TOLGA BOZOGLU

A Bayern az elmúlt négy évben mindig kiesett spanyol riválisa ellen

Thiago Alcantara, a Bayern München spanyol (válogatott) csillaga szerint Sevilla megváltozik egy Bajnokok Ligája-mérkőzés napján. Máskor nem tapasztalt izgalom lesz úrrá a gyönyörű belvároson, még a kávét is finomabbra főzik. Óriási az érdeklődés és a várakozás, hiszen az Európa Liga történetének legsikeresebb csapata a legszebb időszakát éli a Bajnokok Ligájában.

A szezont még az AC Milan élén kezdő Vincenzo Montella által dirigált Sevilla a nyolcaddöntőben a hazai döntetlen ellenére is kiejtette az Old Traffordon a Manchester Unitedet. Alkalmasint az andalúzok minden híve kiegyezne hasonló forgatókönyvvel a Bayern München ellen is, de azért nem bánnák, ha előnnyel utazhatna a csapat Bajorországba.

A Sevilla a hét végén nagyon közel állt ahhoz, hogy megtörje a Barcelona veretlenségét a spanyol bajnokságban. A 85. percben még 2-0-ra vezetett, ám a csereként beállt Messi vezérletével a katalánok a hajrában kiegyenlítettek. Pablo Sarabia, a csapat játékosa szerint a Sevilla képes lehet arra, hogy meglepje a Bayern Münchent is. Az első számú fegyver a francia válogatottba is bekerült Ben Yedder, akinél egyedül Cristiano Ronaldo szerzett több gólt a Bajnokok Ligája mostani kiírásában.

A Bayern München a párharc esélyese, de nem veheti félvállról a találkozót. A legutóbbi négy BL-kiírásban kivétel nélkül spanyol klub ellen búcsúzott. A legutóbbi három idegenbeli BL-mérkőzését megnyerte, ráadásul a Bayern hazai BL-mérlegét tekintve a Sevilla kevéssé reménykedhet egy, a manchesterihez hasonló bravúrban.

A várható összeállítások. Sevilla: Rico - Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero - N’Zonzi, Pizarro - Vazquez, Correa, Muriel - Ben Yedder. Bayern München: Ulreich - Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba - Martinez, Vidal - Müller, James, Ribery - Lewandowski.

A mérkőzést 20.45-kor kezdődik, a Sport1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×