eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Meglepetésgyőzelem női szuperóriás-műlesiklásban

Meglepetésgyőzelem női szuperóriás-műlesiklásban

Nagy meglepetésre Ester Ledecká nyerte szombaton a női szuperóriás-műlesiklást a phjongcshangi téli olimpián. Egyetlen századmásodpercen múlott.

A 22 éves cseh versenyző - aki hódeszkásként világbajnok - 26-os rajtszámmal siklott le a pályán, amikor már sokan gratuláltak az aranyéremhez a négy éve győztes osztrák Anna Veithnek. Célba érkezésekor

Ledecká ideje egy századmásodperccel jobb volt,

noha a pálya alsó szakaszán egy ugratónál nem éppen a legsimábban fogott talajt. Ő maga sem hitte el, hogy megnyerte a versenyt, miközben Veith csalódottan vette tudomásul, hogy minimális különbséggel lemaradt a címvédésről.

Meglepetésgyőzelem női szuperóriás-műlesiklásban

Az osztrák síelő egy tizeddel előzte meg a harmadik helyezett Tina Weirathert, akinek az édesanyja, Hanni Wenzel Liechtenstein egyetlen olimpiai bajnoka. Weirather a bronzérmet úgy harcolta ki, hogy mindössze egy századdal volt jobb a svájci Lara Gutnál.

Az egyetlen hódeszkás a pályán

"Eddig azt hittem, jobb snowboardos vagyok" - mondta Ledecka a váratlan győzelmét követően. - "Valószínűleg és voltam az egyetlen hódeszkás a pályán. A többiek nem kockáztattak sokat, nyilván nagy volt rajtuk a nyomás, én viszont csak azzal törődtem, hogy a legjobbamat nyújtsam. Azt gondoltam, ez sokkal később fog bekövetkezni a pályafutásomban, de nagyszerű, hogy így alakult" - folytatta összegzését.

A sikeren felbuzdulva el

szeretne indulni a jövő szerdai lesiklásban is,

mielőtt felcsatolná a hódeszkát és rajthoz áll - egy nappal később - a párhuzamos óriás-műlesiklás selejtezőjében.

A szuperóriás-műlesiklás az erős szél miatt egy órát csúszott a dzsongszoni pályán, ahol a várakozás után elsőként a 80 világkupa-elsőségével az abszolút örökranglista második helyén álló amerikai Lindsey Vonn, a szám egyik esélyese siklott le. A pálya felső szakaszán szépen jött, alul viszont egyszer lecsúszott az ideális ívről, emiatt végül hatodik lett a 45 fős mezőnyben.

Női szuperóriás-műlesiklás, eredmények:

1. Ester Ledecká (Csehország) 1:21.11 perc

2. Anna Veith (Ausztria) 1:21.12
3. Tina Weirather (Liechtenstein) 1:21.22

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×