eur:
392.51
usd:
365.96
bux:
66789.64
2024. április 25. csütörtök Márk
Példátlanul kemény üzenetet küldött a paralimpiai bajnok Hosszú Katinkának

Példátlanul kemény üzenetet küldött a paralimpiai bajnok Hosszú Katinkának

Nyíltságot szeretne, és nem nyílt leveleket Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, aki egy írásában keményen nekimegy Hosszú Katinkának és az egyoldalú kommunikációjának.

Pásztory Dóra a WMN oldalán nyílt levélben reagált Hosszú Katinka legutóbbi akciójára, amikor nyílt levélben támadta meg a számára kedvezőtlen döntéseket hozó Nemzetközi Úszószövetséget. A kétszeres paralimpiai bajnok úszónő azt veti Hosszú szemére, hogy egyoldalúan kommunikál, nem lehet vele vitatkozni.

"Sajtótájékoztatót tart, nyílt levelet ír, Instagramon posztol.

Egyirányúan kommunikál még akkor is, ha pont a kétirányú kommunikációt hiányolja"

- írja Pásztory Dóra, és példaként a legutóbb nyílt levelet említi, mert szerinte információ és tudás híján sokak számára nincs más lehetőség, mint ezt a történetet is beletuszkolni a „magányos hős sportoló vs. gonosz, rosszindulatú (nemzetközi) szervezet” ádáz csatájának skatulyájába.

Pásztory Dóra úgy látja, a világkupa-versenyek rendszerének átalakítása, amely Hosszú Katinkánál kiverte a biztosítékot, mert jelentősen korlátozza indulási  és pénzkereseti lehetőségeit, nemcsak a háromszoros olimpiai bajnoknő ellen szól, mert mások is meglátták a piaci lehetőséget a világkupa-sorozatban. Pásztory szerint is vitatható a sok új változás, de azért annál összetettebb a kérdés, minthogy leszűkítsük annyira, hogy „mindenki rosszat akar Katinkának”.

"Azzal, hogy korlátozták, hány számban indulhat (tizennyolc helyett négyben), súlyos anyag veszteség éri. Persze nem ez volt az egyetlen, ami ellen felemelte a hangját, mégis igen szembetűnő, hogy mi az a helyzet, ami nyílt levélre készteti a háromszoros olimpiai bajnokot. Nyílt levélre, ami nem igazán hordozza magában a párbeszéd és a diskurzus lehetőségét.

Nyílt levél, amit lehet lájkolni, meg megosztani, de vitatkozni vele, kérdéseket feltenni már elég nehéz. Márpedig kérdések lennének"

- írja Pásztory, hozzátéve, hogy még egy háromszoros olimpiai bajnok levelében is lehetnek pontatlanságok, csúsztatások, félinformációk és további magyarázatot igénylő felvetések. Szerinte ha Hosszú Katinka a FINA eljárását vitatja, akkor számot kellene adnia a saját úszóklubja által élvezett előnyökről is. 

Pásztory leszögezi, hogy tiszteli és becsüli Hosszú eredményeit, és azt az elképesztő munkát, amit beletett, s tűkön ül, hogy ott legyen a budapesti kommentátori állásban, és közvetítse Katinka valamelyik úszását.

"De elegem van a nyílt levelekből, abból, hogy soha nem láthatok vele élő interjút, lassan már tévés interjút sem, csak nyomtatott sajtóban megjelent cikket, ahol le lehet ellenőrizni a kérdéseket, és többszörösen át lehet írni a válaszokat. Elegem van a pletykákból, amelyek valóságtartalmáról egyszerűen nem lehet fogalmunk, mert nincs, aki feltehetné a kényes kérdéseket szemtől szembe.

Elegem van, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia.

Elegem van abból az elvakult imádatból, ami őt övezi, és amiért nem lehet beszélni az esetleges hibáiról, nem lehet kritizálni még akkor sem, ha azt nem bántó szándékkal teszi az ember, hanem azért, mert valami birizgálja az igazságérzetét.

Nyíltságot szeretnék már, nem levelet. Amúgy meg: hajrá, Katinka!"

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×