eur:
394.56
usd:
371.69
bux:
66378.34
2024. április 16. kedd Csongor
Gyárfás elintézi, hogy Hosszú Katinka több pénzt kapjon

Gyárfás elintézi, hogy Hosszú Katinka több pénzt kapjon

Módosíthatja az úszó Világkupa-kiírását a nemzetközi szövetség, így emelkedhetnek a pénzdíjak.

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) kész módosítani az úszó Világkupa átalakításáról május 30-án hozott döntését. Mint ismert, a kilenc állomásból álló sorozatban 2017-ben egy-egy versenyző egy adott helyszínen legfeljebb csak négy számban indulhat. A változtatást Hosszú Katinka felháborodással fogadta, és azt mondta, hogy ez kizökkenti a megszokott felkészüléséből és anyagilag is károsítja. Tavaly a Világkupa-sorozatban 387 ezer dollárt nyert, idén viszont, ha minden állomáson maximumot nyújt, akkor több tízmillió forinttal rosszabbul jár. Mégis elképzelhető, hogy legalább ezen a téren javul a helyzet.

„A FINA Bureau tagjai egy-egy döntés megszületése előtt nem adhatnak hivatalos tájékoztatást. Ennek ellenére annyit elárulhatok, hogy érlelődik a megoldás. Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója a módosító indítványt már elküldte körszavazásra, azaz jóváhagyásra a Bureau 23 tagjának. Személy szerint bizakodom, annál is inkább, mert több taggal is beszéltem, és érveltem a változtatás érdekében" – mondta a FINA alelnöke, Gyárfás Tamás.

Gyárfás Tamás jelezte, számára a legfontosabb, hogy a háromszoros olimpiai bajnok ne járjon rosszul, ne büntessék azért, mert több számban is kiváló. „Ha elfogadják a javaslatot, akkor

a legjobbak nyerhetnek annyit, amennyit korábban.

A FINA úszóbizottságának előterjesztése megmarad, azaz az idén egy versenyző egy helyszínen csak négy számban indulhat, mert így a szakemberek várakozása szerint teret ad további élversenyzőknek, akiknek Katinka lehengerlő sorozata miatt elment a kedvük attól, hogy a világkupán egyáltalán elinduljanak. A pénzdíjak terén viszont várható pozitív fejlemény."

A FINA alelnöke kitért arra is, hogy a Magyar Úszó Szövetség is véleményt nyilvánított az ügyben. „A MÚSZ közleményben ösztönzött arra, hogy amit tehetek, tegyem meg. Szokatlan, hogy egy szabályváltoztatáson még módosítsanak, de bízom abban, hogy ezt közmegelégedésre sikerül elérni. A FINA ezzel is igazolja, hogy partnere, tisztelője a magyar úszásnak, a magyar úszósportnak, a július 14-én kezdődő világbajnokságra mindenki jó szívvel érkezik, és mindenkit jó szívvel fogadnak."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Az ingatlanvásárlók ötöde szerződött 2024 első negyedévében első otthonára a Duna House értékesítési adatai alapján. Zömében (29%) a fővárosi lokációt választották az ügyfelek, de Pest és Bács-Kiskun vármegye is vonzotta az első lakást szerzőket. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10%-os önerő lehetősége, valamint esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozás-elengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×