eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem sikerült a bravúr az amerikaiak ellen

A magyar női vízilabda-válogatott a sanghaji Világliga Szuperdöntőjében a legjobb négy között 8–4-es vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól, így vasárnap Oroszország ellen a bronzéremért ugorhat medencébe - írja a waterpolo.hu.

Az olimpiai és világbajnok, VL-címvédő Egyesült Államok várt a mieinkre az elődöntőben. A kétség kívül esélyesebb ellenfélhez úgy állt oda a csapat, hogy mindenképpen megpróbálja végre legyőzni. Bíró Attila nem véletlenül hangsúlyozta, a mieink már azon a szinten vannak, hogy senkitől sem kell tartaniuk, így a kétség kívül legerősebb ellenféllel szemben is lehet keresnivalójuk. 

Nos, az első negyedben még volt. Volt, hiszen hátul egészen jól sikerült semlegesíteni az amerikaiak támadásait, a kapuban a bizalommal a korábban élő Kasó Orsolya kapujához nem is igen jutottak el a labdák. M. Fischer persze azért betett egy fórt, Musselman egy lefordulás után ejtett pontosan – a két gól között viszont Bujka Barbara szédületes csavarja akadt be. 

A szoros amerikai védelemmel amúgy nem tudtunk igazán mit kezdeni, a bejátszások centerbe nem sikerültek, ráadásul szegény embert az ág is húzza, Keszthelyi Rita pontos szabaddobását a második negyedben nem adták meg. És miután hátul is gondok akadtak (Musselmant például nem tudtuk tartani), szépen lassan ellépett Adam Krikorian együttese: a nagyszünetben 6–1-re vezetett. 

A folytatásban is a rivális dominált, hiába váltottunk védekezést, tovább növelték előnyüket, miközben támadásaink továbbra is elakadtak a brutális szorosban, és szerencsénk sem volt: fórban Szilágyi Dorottya lövése a lécről pattant ki, Stone kapus pedig belekapott Tóth Ildikó húzásába. 

A negyedik negyedben hosszú gólcsend után Tóth Ildikó harcolt ki egy ötöst, amelyet Keszthelyi értékesített, majd az UVSE klasszisa átlövésből is eredményes volt. Csabai Dóra hatalmas gólja hozta még közelebb a csapatot (4–8), becsülettel harcoltak a mieink az utolsó percekig. Az M-zóna hátul egyre jobban összeállt, így már nem ficánkoltak úgy az amerikaiak. A győzelmükhöz persze így sem férhetett sajnos kétség. 

A másik elődöntő jóval izgalmasabban alakult: úgy tűnt, befutó lesz Oroszország, hiszen három negyed után 10–7-re vezetett, ám az utolsó negyedre feltámadt Kanada, és 4–0-s etappal 11–10-re fordított, és jutott a fináléba. 

Mindez azt jelenti, hogy válogatottunk a vasárnapi bronzmérkőzésen Oroszország ellen játszik: kezdés 11:30-kor az M4 Sport élő közvetítése mellett. 

Női Világliga Szuperdöntő, Sanghaj

Elődöntő

Magyarország–Egyesült Államok 4–8 (1–2, 0–4, 0–2, 3–0) 

Vezette: Dutilh (holland), Csang (kínai)

MAGYARORSZÁG: Kasó – Czigány, Antal, Szilágyi, Szücs G., Takács O., Illés, Keszthelyi 2, Tóth I., Bujka 1, Csabai, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Stone – Musselman 3, Seidemann 1, Fattal 1, Brooks, Steffens 1, Raney, K. Neushul, A. Fischer, J. Neushul, M. Fischer 1, Williams 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

A másik elődöntőben:

Oroszország–Kanada 10–11 (5–3, 3–1, 2–3, 0–4)

Gólszerzők: Gorbunova 3, Prokofyeva 2, Borisova 2, Karimova, Simanovich, Ryzhkova, ill. McKelve 3, Wright 2, Christmas 2, Bekhazi 2, Fournier, Alogbo

Az 5–8. helyért:

Hollandia–Ausztrália 9–5

Kína–Japán 12–11 

A további program – (az időpontok helyi idő szerint értendőek, zárójelben a magyar idő)

Június 11. – helyosztók

A 7. helyért: Japán–Ausztrália 14:30 (8:30)

Az 5. helyért: Kína–Hollandia 15:50 (9:50)

A 3. helyért: Oroszország–Magyarország, 17:10 (11:10)

Döntő: Kanada–Egyesült Államok, 18:30 (13:30)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×