INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

vízilabda bl-döntő

bajnokok ligája

vízilabda

cseh sándor

szolnok

vámos márton

"Ez a csapat egy csoda!"

Infostart / InfoRádió

A Szolnok férfi vízilabda csapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután a budapesti hatos döntő szombati fináléjában 10-5-re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában. Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője a döntő után az InfoRádiónak elmondta, megérdemelt a siker arattak.

„Így kellett lennie!

Ez a csapat egy csoda!

Egy olyan év utolsó meccsén, amikor mindenhol, ahol elindultunk, nyerni tudtunk. És a Bajnokok Ligájának döntőjét is veretlenül megnyertük – ebben az évben minden sikerült. Ehhez kell egy jó csapat, de sok jó csapat van. A csapategységet nem csak ma, egész évben megmutattuk” – jelentette ki a Szolnok vezetőedzője.

Cseh Sándor kiemelte, nagy dolgokat egyéni teljesítményekkel lehet nyerni. A BL-döntőben most ezek megvoltak. A második negyedben, az időkérés után a csapat láthatóan felpörgött, a vezetőedző elmondta, az kevésbé fontos, akkor és ott mit mondott, a félszegségét igyekezett oldani.

„Nem tartottuk be, amit megbeszéltünk, hogy itt nem lehet alibizni, egyik csapat nyer, a másik nem. Sokat kell tenni. 3:1-ig nem látszott a kellő egyéni motiváció, utána már igen.”

Cseh Sándor azt, hogy „meglehet” a meccs, a negyedik negyed elején érezte.

„A Dubrovnik védekezésben váltott: agresszív eléállásos stílust kezdett játszani, aminek rögtön nem is találtuk az ellenszerét, de nem tudtak felzárkózni, ezért ezt hagyták is. A negyedik negyed első két perce volt a döntő, ott érződött, hogy nem fognak tudni felzárkózni.”

Az idei Final Six a kiemelt környezettől is emlékezetes marad; Magyarország, Budapest és egy olyan tizenkét ezer főt befogadni képes uszoda, amilyenben ritkán vízilabdáznak – fogalmazott a Szolnok vezetőedzője.

„ A torna ugyanolyan volt, mint az előző években: hat jó csapat küzdött, voltak hullámok. Tavaly nagyon jól játszottunk, sorsszerű volt, hogy idén viszont minden sikerült is.”

Ez a csapat egy csoda!

Ez a csapat egy csoda!

A finálé után Vámos Márton, a szolnokiak vízilabdázója az InfoRádiónak elmondta, örül, hogy több mint tízezer magyar szurkoló előtt emelhették magasba a trófeát.

„Baromi jó! Ez a csapat egy csoda! Mindent megnyertünk ebben az évben. Felemelő érzés. Boldog vagyok.”

Vámos Márton elmondta, nem foglalkozott az eredménnyel, talán 9:5-nél ocsúdott fel, hogy mennyivel vezetnek.

Ez a csapat egy csoda!

„Daráltunk végig, nem érdekelt az eredmény. Viktor szenzációsan védett, mindenki azt csinálta, amit megbeszéltünk, nem kellett ritmust váltani. A BL-döntőben elért 10:5 magáért beszél.”

A Final Six egésze bár nyögvenyelősen indult, aztán magára talált a csapat – mondta a Szolnok vízilabdázója.

„Az utolsó másodpercig azt játszottuk, amit tudunk. A hazai közönség, ennyi ember lelkesedése nagyon sokat jelentett a döntőben

Nagyon jó, hogy tizenhárom év után újra magyar csapat nyerte meg a Bajnokok Ligáját, az pedig kiderül, hogy ez jó kabala-e a vizes világbajnokság előtt, bár egész más a klub- és a válogatott játék – tette hozzá Vámos Márton.

Kapcsolódó hang

Így kellett lennie!"
 


"Ez a csapat egy csoda!"
 


A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018