eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Alonsónak az Indy 500-on sem ment

A kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso vezetett is, ám 21 körrel a vége előtt, a hetedik helyről kiesett az 500 mérföldes indianapolisi autóversenyen, melyet végül a japán Szato Takuma nyert meg.

A spanyol sztár a legendás, immár 101. alkalommal megrendezett Indy-500 miatt nem vett részt a szintén vasárnap rendezett Monacói Nagydíjon.

Indianapolisban Alonso a remek múlt heti időmérője után az ötödik helyről rajtolhatott, s tulajdonképpen egészen kieséséig kiválóan versenyzett. A viadal elején, majd a második felében is volt vezető pozícióban, a hajrára azonban hátrébb csúszott, egészen a kilencedik pozícióig. Ezek után visszakapaszkodott a hetedik helyre, ám 21-gyel a 200 körös verseny vége előtt,

a Honda motor elfüstölt az autójában.

A korábbi F1-es pilóta, Szato Takuma óriási küzdelem végén győzött, a brazil Helio Castronevest négy körrel a leintés előzte meg, s egészen a célvonalig megtartotta pozícióját.

Szato ezzel az Indy-500 első japán bajnoka lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×