eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A MOL 29 millió forinttal segít fiatal sportolókat

A MOL 29 millió forinttal segít fiatal sportolókat

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben. A MOL Új Európa Alapítvány eredményhirdetésére a Nagy Sportágválasztón került sor, ahol a fiatal tehetségeknek Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adta át az elismerő okleveleket.

A MOL Tehetségtámogató Programban eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük. 

Az idei felhívásra több mint 600 pályázat érkezett 40 különböző sportágból. Közülük választotta ki a zsűri és az Új Európa Alapítvány kuratóriuma a támogatottakat. Összesen 109 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 25 millió forint értékben. 2017-ben a támogatottak között szerepel többek közt Pusztai Liza junior Európa-bajnok kardozó és Milák Kristóf ifjúsági Európa-bajnok úszó is.

A MOL 29 millió forinttal segít fiatal sportolókat

A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 11 sportoló kap anyagi segítséget több mint 3 millió forint összegben, köztük Bragmayer Zsanett triatlonista és Kopasz Bálint kajakozó. A nyertes pályázóknak az okleveleket Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át.

A MOL 29 millió forinttal segít fiatal sportolókat

„Sokan kérdezték már tőlem, mi kell inkább a sikerhez: tehetség vagy szorgalom? Azt vallom, hogy ha valaki tehetséges, akkor bárhol is kezd el sportolni, megtalálja az utat a sikerhez. Ugyanakkor a siker egyben visszacsatolás is az elvégzett munkáról, hogy megéri ennyit dolgozni. A tehetség jórészt adottság, a szorgalom pedig elsősorban akarat kérdése, de talán mindkettőnél fontosabb a fiatal sportolók számára, hogy legyenek céljaik, álmaik, mert ezekért mindig érdemes küzdeni”– mondta Szilágyi Áron a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén megtartott eredményhirdetésen.

A nyertesek listája ezen az oldalon tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×