eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Összefogott Bienerth és Kemény

Összefogott Bienerth és Kemény

A vízilabda- és az úszószövetség vezetői együttes ülést tartottak, a két szervezet elnöke, Kemény Dénes és Bienerth Gusztáv közös nyilatkozatot és akciótervet fogadott el.

A két elnök megegyezett egyebek mellett abban, hogy 

minden gyerek tanuljon meg úszni,

a négy úszásnem alapjait a gyerekek minél korábban sajátítsák el. Mindkét szövetség bátorítja az óvodások, és a kisiskolások rendszeres úszás oktatását a mindennapos testnevelés vagy régiónként kialakított programok keretében. Rögzítették, hogy az úszásoktatást szakavatott edzőknek célszerű és indokolt végezni, ezért

a szövetségek támogatják a szakoktatók képzését.

Szintén támogatják az uszodalétesítési és a tanmedenceprogramot, de fontosnak tartják, hogy az új uszodák mindenben megfeleljenek a vízilabda és az úszás követelményeinek. Megegyeztek abban is, hogy a két sportág klubjai által használt vízfelületek megosztása, a méltányosság és arányosság jegyében, valamint a közös érdekek figyelembevétel történik majd. A Magyar Vízilabda Szövetség kész az együttműködésről évente megállapodást kötni a Magyar Úszó Szövetséggel.

A két szövetség közös rendezvényeket vagy versenyeket rendezne,

hogy a nézők mind az úszás, mind a vízilabda élményében részesülhessenek, sőt akár rokon sportágakat is bevonnának az események programjába. A két szervezet együtt ünnepli 2017 decemberében a MÚSZ 110 éves évfordulóját is. Mivel a FINA és a LEN tagszervezete a Magyar Úszó Szövetség, ezért vállalta, hogy a nemzetközi és az európai szövetség különböző testületeiben támogatja a Magyar Vízilabda Szövetség jelöltjeit.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×