eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Halála után így emlékeznek a magyar sikeredzőre

Halála után így emlékeznek a magyar sikeredzőre

Hatvanegy éves korában elhunyt Széles Sándor úszóedző, Gyurta Dániel korábbi trénere. Volt kollégája, Virth Balázs az InfoRádiónak azt mondta, hogy a rengeteg élettapasztalat mellett életszemléletet is kapott Széles Sándortól.

„Mindent tőlem tanultam. 1998-ban kerültem mellé. Széchy Tamás vett fel, és úgy engedett utamra, hogy mindent a Sanyitól fogok megtanulni, mert mindent tud, amit a technikáról, az edzésmódszertanról tudni kell” - mondta a 61 éves korában elhunyt Széles Sándorról volt kollégája, Virth Balázs.

Az Újpest edzője kiemelte: azon túl, hogy a technikai tudását és a módszertani tudását átadta, egy filozófiát, szemléletet is adott.

„Rengetegen tanultak az ő filozófiájából. Hatással volt a magyar úszás egészére” - hangsúlyozta Virth Balázs. Kifejtette, hogy annak idején, mikor a Jövő SC-ben a Gyurta testvérek, a Verrasztó testvérek, Molnár Ákos még fiatal tehetséges gyerekek voltak, együtt edzőtáboroztak Hosszú Katinkával, Jakabos Zsuzsával. Erre a generációra, amelynek tagjai meghatározták az elmúlt évek úszósportját, rájuk és edzőikre nagy hatással volt Széles Sándor szemlélete.

Az edző kiemelte: rengeteg élettapasztalatot is kapott a szakmai tudás mellett.

„Sanyi mindig küzdött valamivel,

nehezen élte meg a sikereket és kudarcokat, mindig kicsit üldözöttnek érezte magát. Rengeteg tapasztalatot adott át”

- mondta Kapás Boglárka edzője.

Virth Balázs szerint Széchy Tamástól indulva Széles Sándoron át a mostani generációig sok minden változott a módszertant és a gyakorlatot tekintve, de az alap ugyanaz maradt. Ez pedig az a filozófia, amely a magas szintű technikai tudásra és annak átadására, valamint a fiatalkorban az állóképességgel megalapozott jó technikájú gyerekek kiválasztására és továbbvitelére épít.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×