eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

A Manchester United játékosai a városnak, a hétfői terrortámadás áldozatai emlékének ajánlották a stockholmi győzelmet. José Mourinho együttese az Ajax elleni 2-0-s győzelemmel elhódította az Európa Ligát, az egyetlen fontos európai trófeát, amely még hiányzott a klub díszterméből.

A Manchester United története során hetedszer nyert európai kupát, de még soha nem győzött olyan simán a döntőben, mint most. 1968-ban hosszabbításban verte a Benficát a BEK-döntőben, 1999-ben – ki felejthetné el? – a 90. perc után fordított Barcelonában a Bayern München ellen, 2008-ban tizenegyespárbajban győzött Moszkvában a Chelsea ellen. S ez csak a bajnokok tornája!

A KEK-ben 1991-ben 2-1-re verte a nagyon erős Barcelonát Rotterdamban, majd néhány hónappal később, egy kihagyott büntető után 1-0-ra nyert az Old Traffordon a szuperkupáért a Crvena zvezda ellen.

Még soha nem nyert európai kupadöntőt két góllal.

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

José Mourinho a negyedik európai kupadöntőjében a negyedik győzelmét aratta, mindössze a harmadik edző lett, aki három különböző klubbal is európai kupát nyert. (A másik kettő a német Udo Lattek és a spanyol Rafa Benítez.) Sir Matt Busby és Sir Alex Ferguson után a harmadik, aki nemzetközi kupát nyert a Manchester Uniteddel. Bármelyik „elitklubot” is nézzük: nem került rossz társaságba.

Jose Mourinho nem rossz társaságba keveredett

Paul Pogba és Henrik Mkhitarjan szerezte a két gólt szerda este Stockholmban (a francia találatát lehetne Davinson Sánchez öngóljának is minősíteni), az a két futballista, akiért

több mint 130 millió eurót fizetett ki a klub a mostani idény előtt.

Pogbának eddig nem volt szerencséje a nagy európai döntőkkel, veszített a Juvéval a 2015-ös BL-fináléban, a válogatottal tavaly a hazai rendezésű Eb-döntőben, de most nyert, s bár Ander Herrera kapta az UEFA-tól a mérkőzés legjobbja díjat, de Pogba is megérdemelte volna. A játékosok nagy többségéhez hasonlóan a gyászolóknak ajánlotta a szerdai sikert, neki személyes fájdalma is van, május 14-én halt meg, hosszú betegség után, 79 éves korában, az édesapja.

Mkhitarjan volt az angol sajtó szerint az Európa Liga legjobb manchesteri játékosa,

látványos góljával csak még méltóbb lett erre a címre. Az örmény futballista (akiről kevesen tudják, hogy gyerekkorában éveket élt a családjával Franciaországban) pályafutása legnagyobb sikerét érte el az Európa Liga megnyerésével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×