eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Aján döntött, nem lép vissza

Aján Tamás újra indul a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöki posztjáért, mert meggyőződése, hogy még sokat tud tenni a sportágért.

Az IWF első embere megerősítette, hogy pályázik a tisztségre, amelyet 2000 óta lát el. A választást hétfőn rendezik Bangkokban.

"A súlyemelés az egész világon nagyon népszerű, dinamikusan fejlődő sportág. Az elmúlt évtizedekben rendkívül komoly pályát futott be, s nekem, aki 47 esztendeje vagyok benne a sportágban, szerencsém volt, hogy ennek a folyamatnak a részese lehettem - mondta Aján Tamás. - Érzek magamban annyi erőt, hogy az újabb négyéves ciklust végigcsináljam."

A 78 éves sportvezető, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, meggyőződéssel vallja: változatlanul segíteni tudja a súlyemelést abban is, hogy az olimpia műsorán maradjon.

"Hogy most hét jelölt van az elnöki, hat a főtitkári posztra, s 119-en jelentkeztek a különböző tisztségekre, azt mutatja, hogy a sportágnak erős a vonzereje. Az emberek szeretnek ott lenni, ahol minden rendben van" - fogalmazott a magyar sportdiplomata.

Hozzátette:

nagy harcra számít az elnöki posztért.

"A választás olyan kihívás, amelynek fair módon kell megfelelni. Ez nem háború - mert van, aki a jelöltek közül ezt annak látja -, hanem tisztességes verseny, én sportemberként ennek tekintem" - hangsúlyozta.

Aján Tamást, aki 23 esztendőn át az IWF főtitkáraként dolgozott, 2000. december 8-án, az athéni kongresszuson választották meg a nemzetközi szövetség elnökének, azóta pedig négyszer erősítették meg tisztében. Legutóbb, 2013. május 20-án Moszkvában kapott bizalmat a küldöttektől. Az orosz fővárosban rendezett kongresszuson hatan kandidáltak elnöknek, de a voksolás előtt négyen visszaléptek, végül az olasz Antonio Ursóval szemben Aján Tamás 80:55-re nyert.

A témával részletesen foglalkozik az InfoRádió péntek este fél nyolctól kezdődő Ötkarika című magazinműsora is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×