eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bernd Storck visszaszólt Dárdai Pálnak

Bernd Storck visszaszólt Dárdai Pálnak

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck nem ért egyet elődjével, Dárdai Pállal, szerinte nem kidobott pénz a magyar futballra költött pénz, csak idő kell a vetés után az aratáshoz

A német futballszakember a Világgazdaságnak adott interjút, és ebben előkerült Dárdai Pálnak, a Hertha jelenlegi szakvezetőjének az a korábbi kijelentése, amely szerint kidobott pénz az infrastruktúrára és az utánpótlásra költeni a magyar futballban, amíg a klubokat nem kötelezik arra, hogy működjenek együtt az iskolákkal. 

Storck szerint

Dárdainak csak részben van igaza,

mert szerinte a szövetségnek segítenie kell a klubokat, az épülő pályák, stadionok adják a keretet, amelyet meg kell tölteni tartalommal, ezek a fejlesztések nélkülözhetetlenek. Dárdai arról beszélt, hogy a klubok és az iskolák együttműködése a 2002-ben kezdődött német futballfejlesztés lényege, de ez Magyarországon is működik, csak idő kell, mire kiforr a rendszer.

"Mások a lehetőségek, mint Németországban, de abból, amink van, próbáljuk kihozni a legtöbbet. Ott 366 regionális képzési központ van a kiemelt tehetségeknek, itt pedig 20, minden megyében egy, plusz külön a fővárosban. Sportigazgatóként ezért a területekért is felelek:

az aratást meg lehet kérdőjelezni, de a vetést nem, az már megtörtént.

A németek az új képzési rendszer bevezetése után 12 évvel világbajnokok lettek, a sikert más léptékben mérve ugyan, de ennyi idő Magyarországon is kell, mire klasszisokat termel a rendszer" - mondta a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×