eur:
394.47
usd:
370.44
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Újra összeállnak a Kemény-legények

Többszörös olimpiai bajnokok ugranak vízbe az augusztus 7. és 20. között megrendezendő 17. FINA Masters Világbajnokság férfivízilabda tornáján.

Sydney, Athén és Peking hősei – köztük Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán – stílusosan Millenium néven indul a +40-es kategóriában. A cél, hogy a hazai rendezésű vébén begyűjtsenek még egy aranyat.

Kemény Dénes és Kósz Zoltán irányításával tizennégy olimpiai bajnok magyar pólós nevezett be az augusztusi Master Világbajnokságra. A 2000-es évek magyar férfi vízilabdasztárjai Millenium csapatnéven indulnak a +40-es kategóriában.

A keretben háromszoros olimpiai bajnokként ott lesz Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

„Minden játékban győzni szeretünk, így nőttünk fel, belénk is ivódott, miért ne lenne ez másként egy ilyen eseményen, ahol ráadásul hazai pályán ugorhatunk a vízbe”fogalmazott a még mindig aktív Kiss Gergely. „Nyilván egy ilyen eseményen az együttlét a legfontosabb, és tudom, hogy rengeteget nevetünk majd, és az egész vb-nek lesz egy fantasztikus hangulata, de mégis van egy tét. Így szépen lassan mindenki elkezdi majd összeszedni magát, elkezd edzeni. Páran edzésben vagyunk, de a legtöbb társamnak nagyjából az íróasztal mellől kell felállnia.

A győzni akarás vágya sosem múlik el, szóval mindannyian várjuk a nyarat” –

tette hozzá Kiss Gergely, hozzátéve, hogy júliusban egy közös háromhetes edzőtáborba vonul a „nagy csapat”.

A 17. FINA Masters Világbajnokságot augusztus 7-20. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden, a vízilabdázók tornáját 7-13. között rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×