eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lehet esélye a Bayernnek a Bernabéuban?

Lehet esélye a Bayernnek a Bernabéuban?

Lehet, hogy a nagyvilág ma este látja utoljára nemzetközi kupamérkőzésen a Bayern München két világbajnokát, Phillip Lahmot és Xabi Alonsót. Korábban mindketten bejelentették, az idény végén búcsúznak. Ha pedig a Bayern nem jut ma tovább a Real Madrid otthonában, ez lesz az utolsó európai kupamérkőzésük.

A Bayernnek bravúrra lenne szüksége a hazai 1-2 után a Bernabéuban. Másképpen fogalmazva: olyan eredményt kellene elérnie, amilyet a Zidane-érában bajnoki vagy BL-mérkőzésen még egyetlen vendégcsapat sem ért el a királyi klub otthonában. Olyan eredményre, amilyenre csapat a BL-ben, a Real Madrid vendégeként 2015 márciusában volt képes (a Schalke 4-3-ra nyert, az más kérdés, hogy azzal sem jutott tovább.)

Lehet esélye a Bayernnek a Bernabéuban?

Másfelől, a Bayern szempontjából vizsgálva már jobb a helyzet, csak egyetlen fordulót kell visszalépni az időben. Az Arsenal elleni londoni 5-1 „hatvan százaléka” is bőven elég lenne.

Nem mellékesen a bajorok 2012. április 25-én továbbjutottak a Bernabéuban, igaz, akkor az első mérkőzést megnyerték 2-1-re. Tizenegyes-párbajban léptek tovább,

annak a meccsnek a különlegességét ma az adja, hogy a mostanihoz hasonlóan Kassai Viktor vezette.

Ramos, Cristiano Ronaldo, Marcelo és Benzema, illetve Lahm, Boateng, Alaba, Robben és Ribéry akkor is játszott, sőt Xabi Alonso és Toni Kroos is, akik azóta csapatot cseréltek.

A fenti névsorból Jerome Boateng játéka izomsérülés miatt kérdéses, mint ahogyan az sem dőlt még el, hogy Mats Hummels, aki kihagyta az első mérkőzést, felépül-e.

Lehet esélye a Bayernnek a Bernabéuban?

Carlo Ancelotti, a Bayern edzője azt ellenben megerősítette a hétfői sajtótájékoztatón, hogy Robert Lewandowski, aki 40, ebben a szezonban játszott tétmérkőzésén 38 gólt szerzett, ott lesz a kezdőcsapatban. Természetesen hiányzik majd az eltiltott Javi Martínez.

A Real Madridnak is lesz egy „nagy hiányzója”, Gareth Bale biztosan kihagyja a keddi mérkőzést, s kérdéses, hogy felépül-e a vasárnapi El Clásicóra. A spanyol sajtó szerint biztosan a remek formában lévő, a Sporting Gijón elleni bajnoki meccset, némi túlzással, egyedül megnyerő Isco helyettesíti. A Marca azt írja, csak az a kérdés, hogy a sokoldalú támadó középpályást melyik posztra állítja Zidane, s így milyen formációban játszik majd a csapat. Isco képes jobbszélsőt, a két csatár mögé visszavont középcsatárt, vagy akár bal oldali középpályást is játszani.

A nap, az este másik mérkőzésén a Leicester City egygólos hátrányból kezd az Atlético Madrid ellen. A védősor két kulcsembere, Robert Huth (eltiltás) és Wes Morgan (sérülés) nem játszhat. „A City ezúttal is mindent a második meccsre tesz fel, fantasztikus hangulatú mérkőzésre készülünk, 50:50 százalék az esély a továbbjutásra” – fogalmazott, valljuk be, nem túl eredeti módon, Diego Simeone, az Atlético mestere.

A Leicester City az előző fordulóban egygólos hátrányról kivert egy spanyol csapatot, de előtte Sevillában tudott gólt szerezni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×