eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem elégedett a női pólósok kapitánya

A magyar női vízilabda-válogatott utolsó olimpiai felkészülési mérkőzésén 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal Cegléden. A magyar együttes július 30-án indul Rióba.

A ceglédi mérkőzés egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de a magyar csapat hamar egyenlített Antal Dóra révén. Az egész találkozó szorosan alakult, többnyire az ausztrál együttes jutott vezetéshez. A nagyszünet után Kisteleki Hanna két góljának köszönhetően először vezettek a magyarok, de az ausztrálok gyorsan egyenlítettek.

 A záró negyed is szorosan alakult. Bíró Attila szövetségi kapitány a játékrész végén időt kért, de már nem alakult ki komoly helyzet egyik kapu előtt sem, így maradt a 7-7-es döntetlen. Bíró Attila az összecsapás után az M4-nek beszélt arról, hogy mi kellett volna a győzelemhez.

 „Nem vagyok elégedett, mert többször a kezünkben volt a győzelem. Nem azért nem tudtunk győzni, mert nem voltak meg a helyzetek, igazából a passzokon múlt. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberelőnyt egy rossz passz miatt nem tudtuk értékesíteni.”

 Hozzátette: abban bízik, hogy a válogatott a következő két hétben még tud fejlődni.

 „A múlt héthez képest előreléptünk, nem is keveset. Ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Helytálltunk. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét még elég lesz. Hivatalos mérkőzés ugyan nem, de sok gyakorló és edző meccsünk lesz.”

 A meccsen két gólt szerző Takács Orsolya arról beszélt a találkozó után, hogy nem a kihagyott helyzetek miatt maradt el a győzelem.

 „A jó meccs a védekezésen múlt. Hét gólt kaptunk, az egészen jó. A támadásunk javulóban van, de van még mit javítani, már egész szép momentumok voltak. Mindenkinek hozzá kell tennie a maga feladatát, először hátul, aztán elől. Ha bárki pluszt tud hozzátenni, attól jobb lesz a csapat. Sokat dolgoztunk, ezt szeretném kamatoztatni Rióban.”

 A magyar válogatott július 30-án indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×