eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul

Az út negyedén sikeresen túl van Kozák Danuta

A duisburgi kajak-kenu Világkupán 500 egyesben is visszatért a csúcsra Kozák Danuta. Az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka a teljes nemzetközi élmezőnyt is magabiztosan győzte le azután, hogy egy héttel korábban a hazai olimpiai válogatót megnyerte.

„Nagyon örülök, hogy eddig minden jól sikerült, bár ez még mindig csak az út negyede. Hiszen van egy második válogató, amin szintén jól kell szerepelnünk, utána pedig az olimpia, ahol fel szeretnénk tenni az i-re a pontot” - mondta Kozák Danuta.

Az egyes és a páros számokról a 19-szeres vb-győztes úgy fogalmazott: „saját magamról szerettem volna levenni a terhet azzal, hogy azt mondtam, nem mindenáron az egyesre koncentrálok, de a páros is fókuszban van. Továbbra is szeretném megcsinálni a párost, és most már az egyest is.”

Szakértők szerint sokat számít, hogy a sprinttávon már nem szerepel.

„Amikor elkezdtem a 200-ra készülni, hangsúlyoztam mindenkinek, és mondtam magamnak is, hogy ki szeretném próbálni magam, kíváncsi vagyok, hogy mit tudok” - emlékeztetett az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka.

„A tavalyi év volt az, amikor azt gondoltam, hogy váltani kell mind az edzésmódszerekben, mind a hozzáállásban. Az 500 métert sokkal fontosabbnak gondoltam, ezért a 200 métert a tavalyi válogatók után teljesen elengedtem, és idén már csak az 500 méterre fókuszáltam” - közölte Kozák Danuta.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél hattól az InfoRádió Víztükör című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×