eur:
393.09
usd:
367.05
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Az út negyedén sikeresen túl van Kozák Danuta

A duisburgi kajak-kenu Világkupán 500 egyesben is visszatért a csúcsra Kozák Danuta. Az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka a teljes nemzetközi élmezőnyt is magabiztosan győzte le azután, hogy egy héttel korábban a hazai olimpiai válogatót megnyerte.

„Nagyon örülök, hogy eddig minden jól sikerült, bár ez még mindig csak az út negyede. Hiszen van egy második válogató, amin szintén jól kell szerepelnünk, utána pedig az olimpia, ahol fel szeretnénk tenni az i-re a pontot” - mondta Kozák Danuta.

Az egyes és a páros számokról a 19-szeres vb-győztes úgy fogalmazott: „saját magamról szerettem volna levenni a terhet azzal, hogy azt mondtam, nem mindenáron az egyesre koncentrálok, de a páros is fókuszban van. Továbbra is szeretném megcsinálni a párost, és most már az egyest is.”

Szakértők szerint sokat számít, hogy a sprinttávon már nem szerepel.

„Amikor elkezdtem a 200-ra készülni, hangsúlyoztam mindenkinek, és mondtam magamnak is, hogy ki szeretném próbálni magam, kíváncsi vagyok, hogy mit tudok” - emlékeztetett az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka.

„A tavalyi év volt az, amikor azt gondoltam, hogy váltani kell mind az edzésmódszerekben, mind a hozzáállásban. Az 500 métert sokkal fontosabbnak gondoltam, ezért a 200 métert a tavalyi válogatók után teljesen elengedtem, és idén már csak az 500 méterre fókuszáltam” - közölte Kozák Danuta.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél hattól az InfoRádió Víztükör című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×