eur:
393.75
usd:
368.58
bux:
66234.34
2024. április 24. szerda György

Racicében versenyez a londoni "ezüstnégyes"

A duisburgi Világkupa hétvége után újabb magyar egységek állnak rajthoz a pénteken kezdődő racicei fordulón. Többek között vízre teszi hajóját a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű olimpiai ezüstérmes férfi négyes - számolt be a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján.

Bár a K-2 200 méter első olimpiai válogatóját megnyerő Horváth Bence, Szomolányi Máté alkotta páros visszamondta a racicei Világkupa-indulás lehetőségét (inkább a júniusi második válogatóra hangolnak), főként férfi kajakosaink lesznek többségben a hétvégi regattán.

Vízre teszi hajóját a Doba Richárd, Vidákovich Antal, Czompa Tibor, Györgyjakab Máté összetételű UTE-s fiatal négyes, amelyből Doba és Czompa – ahogyan Gacsal Ákos és Somorácz Tamás – K-2 1000 méteren is indul, valamint maratoni világbajnokunk, Solti László (K-1 1000 és 5000 m) és Koleszár Mátyás (K-1 500, 1000, 5000 m) is. De a legnagyobb figyelem minden bizonnyal a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású olimpiai ezüstérmes férfi négyesünk szereplését kíséri majd, Kameráék ugyanis a világ legjobbjaival csapnak össze Csehországban.

– Találkozunk az olimpiai címvédő ausztrál, a világbajnok szlovák, a bronzérmes cseh, valamint egy bombaerős összetételű német csapathajóval. Az elit, minket is beleértve, ott lesz ezen a Világkupa-versenyen – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. – Hogy mit várhatunk magunktól? Tulajdonképpen fogalmunk sincs. Munkából érkezünk erre a versenyre, pontosan azért állunk rajthoz, hogy fel tudjuk mérni, hol tartunk a többiekhez képest. És persze azért is, hogy versenyezzünk egy jót, mert lassan itt a június, de a négyes még nem tudta megméretni magát, nem akartuk, hogy a válogató legyen az első versenyünk. Abban biztos vagyok, hogy nem fogunk csalódást okozni, mert amit az elmúlt években hoztunk a világversenyeken, azt álmunkból felkeltve is tudjuk. Mi nem fejlődünk három másodperceket, stabilak vagyunk, és reményeink szerint a legfontosabb pillanatban, a legjobbat fogjuk nyújtani.

A racicei versenyen kajakosaink mellett rajthoz áll még C-2 1000 méteren Petkó András és Fekete Ádám. C-1 500 és 1000 méteren Szabó Kristóf, C-1 200 méteren Lakatos Zsanett, valamint K-1 500, 1000 és 5000 méteren Takács Tamara és K-2 500 méteren a Hagymási Réka, Sólyom Dóra páros - közölte a a Magyar Kajak-kenu Szövetség. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×