eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Korán búcsúztak a női tőrözők Algírban

Nem jutott magyar vívó a legjobb 32 közé az algíri női tőr világkupaversenyen, ezzel együtt - a szövetség honlapjának beszámolója szerint - az utolsó, havannai olimpiai kvalifikációs vk-forduló előtt Mohamed Aida és Knapek Edina továbbra is riói kvótát érő helyen áll a ranglistán.

Öt magyar - Mohamed, az ötkarikás szereplésért szintén versenyben lévő Varga-Hopka Gabriella, valamint Lupkovics Dóra, Gólya Fruzsina és Pásztor Flóra - került fel a 64-es főtáblára a 128 fős mezőnyben, de valamennyien erős ellenfelekkel kerültek szembe és nem tudtak bravúrt végrehajtani.

A folytatásban szerencsésen alakultak az eredmények, így a magyarok megőrizték korábbi helyezésüket. Jelenleg Mohamed és az ezúttal a főtábláról lemaradó Knapek egyformán kijutó helyen áll, s utóbbi egyik legnagyobb riválisa éppen Hopka-Varga. A végső döntés az utolsó, havannai Grand Prix-re marad, amelyre bő egy hónap múlva kerül sor.

A férfi tőrözők Bonnban léptek pástra. A 218 fős mezőnyben egy magyar, Mátyás Bálint jutott a legjobb 64-ig, ami számára szép siker. A férfiaknál a ranglistáról nem fog magyar vívó az olimpiai mezőnybe kerülni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×