eur:
395.21
usd:
366.69
bux:
65143.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Akár dobogós is lehet Miklós Edit Németországban

Miklós Edit lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban is rajthoz áll az alpesi sízők világkupa-sorozatának hétvégi állomásán, a németországi Garmisch-Partenkirchenben.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a versenyző - aki szezonbeli eddigi legjobb eredményét elérve hatodik lett legutóbbi lesiklófutamában, Cortina d'Ampezzo-ban - ezúttal is szeretne a legjobb tíz között végezni, szuper-óriásműlesiklásban pedig tovább gyarapítaná vk-pontjai számát.

Az olimpiai hetedik síző szerint hibátlan teljesítménnyel a dobogós helyezés is összejöhet számára Németországban. A közleményben felidézték, hogy ezen a pályán 2013-ban szerepelt a legjobban, amikor lesiklásban a 18. lett.

"Két napot Kühtaion edzettünk a hét elején, szerda óta pedig Garmischban vagyok. Szeretem ezt a pályát is, egy évvel ezelőtt majdnem sikerült egy jó lesiklóversenyt produkálnom, de sajnos elestem" - nyilatkozta Miklós Edit.

Kiemelte: idén egy hónappal hamarabb rendezik a versenyt, ezért a nap olyan szögben süt majd, hogy a pálya árnyékban marad, a nehéz látási viszonyok ugyanakkor végig a verseny folyamán minden induló számára azonos körülményeket biztosítanak.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×