eur:
395.07
usd:
371.81
bux:
66203.93
2024. április 16. kedd Csongor

Kemény Dénes irigykedett a szerbekre

Irigykedett a szerbekre Belgrádban a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a kiválóan lebonyolított Európa-bajnokság miatt. Kemény Dénes az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy az aranyérmes női csapat szövetségi kapitánya, Bíró Attila meddig folytathatja.

"Két elődöntős csapatunk volt. Egyszerű volt a tétel: ha három meccset nyerünk, akkor lesz egy aranyunk és egy bronzunk. Az is egyszerű lett volna, ha négy meccset nyerünk a négyből. A kettőnél már nem lehetett tudni, hogy az mit hoz: két érmet - az két bronz lett volna - vagy egyet, amely egy arany. A mostani szerepléssel mindenképpen elégedett lennék Rióban is" - fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Bíró Attila eredeti szerződése április végével lejárt volna.

"A szerződés meghosszabbítása megtörtént, Attila ez alapján a budapesti világbajnokság végéig marad a kapitány" - számolt be az InfoRádiónak Kemény Dénes.

Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának ugyanakkor a trieszti kvalifikációs torna következik.

"A férfi válogatott megkapta a legnagyobb segítséget az előrelépéshez: a tavalyi gyengébb szereplést. Az lelkileg is és szakmailag is komoly önvizsgálatot váltott ki a csapatból, és most már lehetett látni az eredményét. Azt gondolom, hogy nagyon nehéz lesz Rióban bárkinek a magyar csapatot megvernie" - fogalmazott.

"Ha egy nálunk tíz góllal gyengébb csapatot nem fogunk tudni megverni a negyeddöntőben Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán, akkor keresztben átúszom a Dunát" - jelentette ki Kemény Dénes.

A teljes Európa-bajnokság rendezéséről is beszélt.

"Irigy vagyok. Meg voltam győződve arról, hogy a budapesti Eb-t nem lehet egalizálni. A szerbeknek sikerült" - összegzett.

"De nem baj, majd a férfi Bajnokok Ligája Final Sixet és ha megkapjuk a 2020-as Eb-t, akkor az új Dagály uszodában még jobban csináljuk. Azt láttam, hogy náluk a kassza felülről nyitva volt, mindent megcsináltak profi módon" - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×