eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Ennyire magyar a britek büszkesége

Három útlevéllel, köztük magyarral is rendelkezik a brit Johanna Konta, aki szerdán bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének elődöntőjébe.

A 133. helyen álló kínai Csang Suajt búcsúztató, 24 éves játékos magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Sydneyben, majd a család az angliai Eastbourne-ben telepedett le.

"Azt hiszem, én vagyok a női Jason Bourne" - utalt tréfásan az amerikai akciófilm-sorozat több identitással is rendelkező címszereplőjére. "Hármas állampolgár vagyok, de egyértelműen britnek érzem magam".

A világranglistán 47. Konta elmondta, azért hagyták el Ausztráliát, hogy a barcelonai Sanchez Akadémián tanulhasson, szülei ugyanis nem akartak túlságosan távol lenni 13-14 éves lányuktól.

"Mivel Magyarországról, az európai kontinensről származunk, a szüleim úgy döntöttek, hogy Angliába költöznek. Értem hozták meg ezt az áldozatot" - tette hozzá.

Az Australian Openen először főtáblás teniszező révén 1983 óta először lesz brit női játékos egy Grand Slam-elődöntőben. Akkor Jo Durie került a négy közé a US Openen. Mivel a férfiaknál Andy Murray is bejutott a négy közé Melbourne-ben, a britek 1977 óta először képviseltetik magukat GS-elődöntőben férfi és női vonalon is.

Konta következő ellenfele - első találkozójukon - a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz, aki a kétszeres bajnok Viktorija Azarenkát búcsúztatta.

"Kimegyek a pályára, és élvezni fogom a meccset" - jelentette ki ennek kapcsán a britek büszkesége, aki 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán kikapott Babos Tímeától.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×