eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Péni kiemelkedően, Tobai-Sike gyengén lőtt az első Eb-válogatón

Az olimpiai kvótás Péni István kiemelkedően, a szintén riói induló Tobai-Sike Renáta viszont meglepően gyengén teljesített a sportlövők első légfegyveres Európa-bajnoki válogatóversenyén, melyet Százhalombattán rendeztek.

Győrik Csaba szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a junioroknál indult Péni 631,9 körös alaperedménye világszínvonalú, ezzel nem csak korosztályában volt a legjobb, hanem az egész verseny legjobb teljesítményét nyújtotta.

A felnőtteknél a női pisztolyt leszámítva érvényesült a papírforma, ott viszont a 10 méteres számban tavaly Európa-bajnoki bronzérmes, 2014-ben világbajnoki ötödik Tobai-Sike Renáta nagyon rossz napot fogott ki, 362 körös eredményével a döntőbe sem tudott bejutni.

A szintén olimpiai induló Sidi Péter megnyerte a férfi légpuska számot, míg az ugyancsak riói utazó, 25 méteren tavaly Európa-bajnok Csonka Zsófia holtversenyben a legjobb eredményt lőtte az alapversenyben. A 10 méteren korábban Eb-ezüstérmes pisztolyos a döntőben végül negyedik lett, ám az Eb-válogatásnál az alaperedmények számítanak elsősorban.

Győrik Csaba az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a válogatási elvek szerint azért az alapot veszik figyelembe elsősorban, mert a kontinensviadalon is ott kell jól teljesíteni ahhoz, hogy döntőbe, vagy annak közelébe jusson valaki.

A második válogató a két hét múlva sorra kerülő Budapest-bajnokság lesz, míg az utolsó az országos bajnokság február elején.

Az olimpiai kvalifikációs Eb-nek Győr ad otthont február 22. és 28. között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×