eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Lemaradt a döntőről Kovács Katalin

Csütörtökön a női K-1 500, valamint a férfi K-2 1000 méter előcsatározásaival megkezdődött Szolnokon a második kajak-kenu világbajnoki válogatóverseny. A hölgyeknél nagy meglepetésre Kovács Katalin (Honvéd) nem jutott be a pénteki döntőbe.

Nem beszélt róla a válogató előtt, de az elmúlt időszakban problémái voltak Kovács Katalinnak. A háromszoros olimpiai bajnok ínhüvely-gyulladással küzdött, még az elmúlt napokban is kezelésre járt, így nem száz százalékos állapotban állt rajthoz csütörtökön a női K-1 500 méter előfutamában. A nőknél három előfutamot rendeztek, Kárász Anna (Szeged) és Kozák Danuta (Újpest) 1:50-en belüli idővel, Fazekas-Zur Krisztina (Győr) 1:51-es teljesítménnyel, ám mindhárom versenyző futamgyőzelemmel lépett tovább a pénteki hetes döntőbe. A középfutamból a legjobb négy versenyző csatlakozhatott még ehhez a trióhoz: ez pedig a remek idényt futó szolnoki Bodonyi Dórának, illetve Vad Ninettának (KSI), Szabó Gabriellának (Honvéd) és Medveczky Erikának (KDSE) sikerült. Kovács Katalin az ötödik lett, és ezzel csak a B-döntőbe került - számolt be a magyar szövetség honlapja, a kajakkenusport.hu.

"Nem vagyok feldobva ettől az eredménytől, én sem erre számítottam, de nem akarom a körülményekre fogni ezt a kudarcot. Nem tudok mást csinálni, mint várok. Megnézem milyen eredmények születnek a hétvégén, és várom, hogy Storcz Botond milyen döntést hoz a csapat összeállítással kapcsolatban" - mondta a verseny után Kovács Katalin, a MOL-csapat tagja, aki az első válogatón a negyedik helyen zárt, amely még elviekben csapathajós pozíciót jelentett volna számára.

"Egyelőre nem nyilatkoznék erről a kérdésről, a válogató után hozok döntést az összeállításokkal kapcsolatban" - mondta Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

Férfi K-2 1000 méteren két előfutamot rendeztek, amelyből az első két egység jutott egyenes ágon a döntőbe. Ez az első futamból a Nádas Bence, Boros Gergely és a Noé Zsombor, Vass Péter kettősnek, valamint a második futamból a Hufnágel Tibor, Kökény Roland és a Janza Richárd, Korondy Tamás párosnak sikerült. A középfutamot Dombi Rudolf és Szalai Tamás párosa nyerte meg a Noé Bálint, Ilyés Róbert, valamint a Varga Buda, Doba Alfréd duó előtt.

"A férfiaknál egyelőre nem a csúcsidőkre, hanem a továbbjutásokra koncentráltak a párosok. A nagy összecsapás a pénteki döntőben várható" - tette hozzá Storcz Botond.

Bár korábban már megnyerte a szám válogatóját a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás duó, mivel Kammerer Zoltán négyesben indul a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, így K-2 1000 méteren újra megnyitotta a válogatást a szövetség vezetése.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×