eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Eb-selejtező: egy ponttal is maradt harmadik a magyar csapat

Nagyon óvatos játékkal egy pontot szerzett a magyar válogatott Eb-selejtezőn a Groupama Arénában. A görögök birtokolták többet a labdát, de a magyaroknak voltak a nagyobb helyzetei. Magyarország-Görögország 0-0.

Remélhetően olyan csúcsforgalom lesz a találkozó nagy részében a görögök kapuja előtt, mint volt délután hat óra után az Üllői úton és környékén. A hangulat már-már a hajdani Népstadionbeli csaták előttit idézte, igaz, a Groupama Arénában "csak 22-23 ezer ember fér. Rengetegen jöttek vidékről is, már két órával a kezdés előtt megtelt a környék. Kevés a busz, sok ellenben a személyautó.

Dárdai Pál szövetségi kapitány a lehető legutolsó pillanatban jelenti be az összeállítást, természetesen a játékosok már ezt órák óta ismerik, eszerint zajlott a taktikai értekezlet is.

A görögöket körülbelül 500 szurkoló kísérte el, ők rendületlenül bíznak a csapatukban, a rossz őszi kezdés ellenére is. Közben zajlik a csoport másik két mérkőzése. Mindkét hazai csapat nyerésre áll, az északírek 2-0-ra vezetnek a finnek, a románok 1-0-ra a feröeriek ellen a szünetben.

Néhány perce megnyitották a Groupama Aréna kapuit, megkezdődött a beléptetés. Már csak két óra a kezdésig.

Megvan a magyar csapat kezdő tizenegye: Király - Fiola, Juhász, Kádár, Leandro - Elek, Tőzsér - Stieber, Gera, Dzsudzsák - Szalai
Nincs különösebb meglepetés, legfeljebb annyi, hogy a rutinos Király Gábor mellett döntött a kapitány a tavasszal még gólt sem kapott Dibusz Dénessel szemben. 
Már csak percek vannak hátra a másik két selejtezőből. Egyiken sem változott az állás eddig a második félidőben, az északírek 2-0-ra, a románok 1-0-ra vezetnek. Ez utóbbi kapcsán megjegyezhetjük, mivel a magyar válogatott is fogadja még a szigetlakókat: elismerésre mltó az esetleges vereség ellenére is a feröeriek idegenbeli helytállása. 
A görögök kezdőcsapata: Karnezisz - Papasztathopulosz, Manolasz, Toroszidisz, Sztafilidisz - Papadopulosz, Szamarisz - Fetfacidisz, Kone, Hrisztodulopulosz - Athanasziadisz. Ugyanez a klubjaikkal: Udinese - Borussia Dortmund, AS Roma, AS Roma, Fulham - Bayer Leverkusen, SL Benfica - Chievo, Udinese, Hellas Verona - PAOK: A névsorból kitűnik, hogy mindössze az ék játszik náluk hazai klubban. 
A finnek szereztek egy gólt az utolsó percben Belfastban, így a végeredmény: Észak-Írország-Finnország 2-1. A másik mérkőzésen: Románia-Feröer-szigetek 1-0. A mi mérkőzésünnkel lesz teljes az ötödik kör, addig is az állás: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12, 3. Magyarország 7, 4. Finnország 4, 5. Feröer-szigetek 3, 6. Görögország 1. Még egyszer: mi és a görögök eggyel kevesebb mérkőzéssel állunk. 
A magyarvalogatott.hu  statisztikáit alapul véve megnéztük, milyen a kezdőcsapatunk játékosainak mutatója a nemzeti tizenegyben a megszerzett pontokat tekintve: Király 48 - Fiola 67, Juhász 51, Kádár 57, Leandro 50 - Elek 63, Tőzsér 46 - Stieber 57, Gera 49, Dzsudzsák 53 - Szalai 65.
Elkezdődött a mérkőzés, Dzsudzsák odapakolt egyet Toroszidisznek. Papasztathopulosz is bemutatkozott Szalai Ádámnak. Toroszidiszé volt az első lövés, nem volt veszélyes. 
Az első tíz percben nem sokat volt nálunk a labda. ez nem a sok esemény mérkőzése lesz. Meglehetősen sok a tüske. Leandro meg is kapta az első sárga lapot. 
Dzsudzsák Balázs szabadrúgása picit magas volt még Szalai Ádámnak is, a csatár nem tudta befejelni. 
A pesszimista szemlélet szerint nem férünk a labdához, sokkal többert van az a görögöknél. Az uptimistább szerint türelmesen játszik a magyar csapat, várja, hogy kinyíljanak a görögök. 
Dzsudzsák lövését kapta ki Karnezisz a jobb alsó sarokból. Szép lövés volt. 
Gera középről fölé lőtt. Talán jobb lett volna, ha hátrafelé passzol. Kétségtelenül többet van a magyar csapatnál a labda, mint az első tíz percben. 
Stieber lőtt kapura, nem elég erősen. A 37. percben járunk. 
Vége az első félidőnek, nem esett gól. 
Csere nélkül folytatja mindkét együttes. 
Kone fejelt fölé, Leandro szorításában. Veszlyes görög beadás után ment el a labda a magyar kapu előtt. Nincs nálunk  labda. 
Elek Ákos sárga lapot kapott. Mezőnyjáték után újabb sárga, ezt a görög Kone kapta. 
Csere a 67. percben: Szalai Ádám helyére Nikolics állt. Váltanak a görögök Fortunisz állt Hrisztodulopulosz helyén. A megsérült Eleket Pintér pótolja a hátralévő percekben.
Mezőnyjáték, egyik csapat sem kockáztat. Kone és Fetfacidisz heyett Kacuranisz és Janniotasz a pályán. Pintér is kapott egy sárgát.
Pintér lövését Karnezisz bravúrral védte. Nikolics közelről fölé lőtt.
Vége a mérkőzésnek, Magyarország-Görögország 0-0
Magyarország-Görögország 0-0
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
Magyarország: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 68.)
Görögország: Oresztisz Karnezisz - Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Manolasz, Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Sztafilidisz - Kirijakosz Papadopulosz, Andreasz Szamarisz - Jannisz Fetfacidisz (Jannisz Janniotasz, 77.), Panajotisz Kone (Kosztasz Kacuranisz, 77.), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Kosztasz Fortunisz, 69.) - Sztefanosz Athanasziadisz
Sárga lap: Leandro (10.), Elek (55.), Pintér (79.), illetve Kone (64.), Fetfacidisz (65.)
 F csoport, 5. forduló
MAGYARORSZÁG-Görögország 0-0
Észak-Írország - Finnország 2-1 (2-0)
Románia - Feröer-szigetek 1-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×