INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Magánember a többségi tulajdonos Szalai Ádám klubjánál

InfoRádió / MTI
Dietmar Hopp lett a német labdarúgó-bajnokságban hetedik helyen álló, a magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim többségi tulajdonosa.

A 74 éves milliárdos üzletember ezzel sporttörténelmet írt, ő ugyanis az első a Bundesliga történetében, aki magánszemélyként szerzett többségi tulajdont egy profi futballklubban.

Hopp az SAP számítógépes szoftvergyártó alapítójaként tett szert jelentős vagyonra az elmúlt évtizedekben, s nagyjából 25 éve támogatja a Hoffenheimet, amelybe körülbelül 350 millió eurót fektetett be eddig. Az egyesület közgyűlése hétfő este egyhangúlag támogatta, hogy Hopp legyen a többségi tulajdonos.

A német futball-liga (DFL) szabályzata szerint magánbefektetők alapesetben nem szerezhetik meg a többségi tulajdonjogot egy klubnál, ezért az üzletember eddig csak 49 százalékot birtokolt a Hoffenheimben. Egy múlt év végi módosítás nyomán azonban már lehetnek kivételek, így a DFL most azzal az indoklással adta meg a hozzájárulását, hogy Hopp több mint 20 éve, megszakítás nélkül, jelentős összegekkel támogatja az egyesületet.

A címlapról ajánljuk