eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vívó vk - Negyedik a női, ötödik a férfi kardválogatott

A magyar női kardválogatott a negyedik, a férficsapat pedig az ötödik helyen végzett a vasárnapi világkupaversenyen Athénban, illetve Padovában.

A hazai szövetség beszámolója szerint a Márton Anna, Péntek Brigitta, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata összeállítású együttes előbb 45-28-cal "melegített be" a görögök ellen, majd a nyolcaddöntőben 45-38-ra verte a lengyeleket, a negyeddöntőben pedig 45-34-re a franciákat. A fináléba kerülésért aztán nem bírt a világelső oroszokkal, akiktől 45-31-re kapott ki, végül - bár sokáig vezetett - 45-40-es vereséget szenvedett a világbajnok amerikaiaktól. Az athéni negyedik hely ezzel együtt szép teljesítmény, mert ezt megelőzően legutóbb a 2012/13-as szezonban, csaknem három éve sikerült a négy közé jutás vk-viadalon.

A Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron négyes Padovában a nyolcaddöntőben 45-31-re legyőzte az ukránokat, a negyeddöntőben viszont szoros mérkőzésen, 45-43-ra kikapott a világbajnok németektől. A folytatásban aztán előbb a románok ellen nyert 45-44-re, végül, az ötödik helyért az amerikaiakat verte 45-36-ra.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×