eur:
389.73
usd:
364.76
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csányi elmegy Berlinbe Dárdaiért

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke előreláthatóan december közepén egyeztet Berlinben arról, hogy Dárdai Pál a továbbiakban milyen módon tudja vállalni a szövetségi kapitányi posztot.

Az mlsz.hu hétfői közleményében Csányi Sándor azt mondta, még mindig hisz benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről pedig személyesen szeretné meggyőzni a Dárdait utánpótlás koordinátorként és az U15-ös csapat edzőjeként foglalkoztató német Hertha BSC vezetőit. Az MLSZ-elnök szerint a 38 éves tréner ezután dönthet arról, hogy "a korábbi aggályai ellenére" vállalja-e a magyar válogatott irányítását.

"Természetesen létezik más forgatókönyvünk is, hiszen a szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem" - tette hozzá Csányi Sándor.

Dárdai Pált három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha, a válogatott pedig a három tétmeccsen hét pontot szerzett, mivel a bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben a finneket verte 1-0-ra.

Az MLSZ közleménye szerint a szervezet elnöksége "továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak", az ismert akadályok miatt azonban másokkal is tárgyal.

"Az elmúlt két hónap megmutatta, amit előtte is sejtettünk, hogy Pali kiváló szakember" - értékelte Dárdai munkáját Csányi Sándor, aki kiemelte, hogy a megbízott kapitány egységet és profizmust hozott a nemzeti csapatba.

"Azt korábban is tudtuk, hogy Palit elismerik Berlinben, és jó eséllyel egyszer lehetőséget kap majd az első csapatnál is" - mondta az MLSZ elnöke, s emlékeztetett rá, hogy Dárdai is többször jelezte, hosszabb távon a Hertha kispadja az első számú célja.

"Meg kell értenünk, hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei károsan befolyásolják a karrierjét, hiszen Pali nemcsak a magyar, hanem a német labdarúgás értéke is" - tette hozzá Csányi Sándor.

Az MLSZ a december közepére ígért berlini egyeztetésig a szurkolók és a média türelmét kérte közleményében.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×