eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vaspöri volt a jobbik magyar

Simon Bencének egy riválist sikerült megelőznie, míg Vaspöri Gábor közvetlenül honfitársa előtt végezve ötödik lett a 94 kilogrammos férfikategória hét résztvevőt számláló D csoportjában a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Simon, a Testvériség SE 18 esztendős sportolója - aki az idei junior-vb-n a nyolcadik helyet szerezte meg összetettben - Almatiban csaknem kiesett szakításban, végül két rontás után harmadikra elbánt 130 kilós kezdősúlyával. Lökésben a 160-nal nem volt gond, a 165 viszont már nehéznek bizonyult számára. Így összetettben 290 kilóig jutott - neki még bele kell erősödnie a felnőttmezőnybe.

Vaspöri, a Kecskeméti TE tapasztalt, 31 esztendős versenyzője, akinek legjobbja egy 10. helyezés az ez évi Európa-bajnokságról, a 140, majd a 145 kilogrammot is biztosan szakította ki, a 148 azonban már kifogott rajta. A második fogásnemben 175 kilóra tellett tőle, s 320 kilogrammos összteljesítménnyel végzett ötödikként a csoportban.

Hogy a teljes sorrendben hányadikok lesznek, az a négy csoportra osztott 38 fős mezőny vetélkedésének zárultával tisztázódik. A legjobb tizenkét emelőt felsorakoztató A csoport versenyét magyar idő szerint péntek délután rendezik.

A kazahsztáni vb hatodik napjának harmadik magyar szereplője, a 69 kilós nők 12 tagú C csoportjában színre lépett Polgár Mirjam összetettben 161 kilót produkált, ennél többre kilencen voltak képesek. A szombathelyi Haladás VSE 18 éves súlyemelője szakításban 71, lökésben pedig 90 kilogrammot teljesített.

Náluk az A csoport viadalát a pénteki programban, a déli órákban bonyolítják le.

A hetedik napon egy magyar próbál szerencsét: Bazsó Bianka a 75 kilósok C csoportos vetélkedésének résztvevője lesz péntek késő este.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×