eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dárdai Pál elmondta a magyar siker receptjét

Szép játékot nem tud ígérni, a pályára lépőktől is elsősorban hasznos futballt vár a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a finnek elleni péntek esti Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Dárdai Pál az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Megüti a fülemet, amikor azt hallom: nem játszunk szépen... Nekünk inkább hasznosan kell játszani, úgy, hogy megnyerjük a mérkőzést - nyilatkozta Dárdai Pál az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet csütörtökön 18 órakor hallgathatnak meg. Hozzátette: vannak nagyon jó játékosok a válogatottban, de nincs arra idő, hogy 6 hét alatt látványos dolgokat gyakoroljanak be, amivel elkápráztatnák Magyarországot. "Nekünk az is elég, ha nyerünk..." - hangsúlyozta.

A pszichológiai felkészítésről elmondta: a szövetségi kapitányoknak e téren nehezebb a feladatuk, mivel a klubokban naponta lehet dolgozni a labdarúgókkal. Egy intelligens csapaton már 6 hét elteltével meglátszik az edző munkájának a nyoma, egy kevésbé intelligens alakulat esetében ehhez 3 hónapra is szükség lehet.

Dárdai Pál szerencsésnek mondta magát, mivel a magyar válogatottban nagyon jó vezérjátékosok vannak, akik hallgatnak is a kapitányra. Ezért figyelek, hogy hol vannak a határok - jelezte Dárdai. Mint mondta: "nekem nagyon sok meghosszabbított kezem van a pályán, ezért tudtunk Románia ellen is egy ilyen produkciót hozni és egy ilyen mentális felkészültségű csapatot kiállítani."

A vezérjátékosok nélkül ez nem működne - tette hozzá. Õk stabil srácok, csak nem szabad őket lehúzni, hagyni kell őket, hogy itthon tudjanak a megszokott közegben készülni. Ha ez működik, akkor így fognak játszani. Románia ellen hajtottak, fegyelmezettek voltak, és a napi formának megfelelően kihozták a maximumot magukból.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×