eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bajnokok Ligája: a Szolnok ezért juthatott tovább az OSC ellen

Másfajta védekezést játszott a Szolnok, sokkal jobban összezártak Kayes-re. Ezt a lehetőséget az átlövéseinkkel nem tudtuk kihasználni - nyilatkozta a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában szerda este lejátszott Szolnok-OSC mérkőzés után Vincze Balázs, az OSC Újbuda vezetőedzője.

Nyilván amiatt nem sikerült, mert jobban kellett volna védekezni vagy jobban kellett volna támadni, vagy több szerencse kellett volna - mondta Vincze Balázs.

Hozzátette: másfajta védekezést játszott a Szolnok, sokkal jobban összezártak Kayes-re. Ezt a lehetőséget pedig az átlövéseinkkel nem tudtuk kihasználni. Ebből a szempontból a támadásaink gyengébbek voltak, még nem tudom pontosan, hogy emberelőnyben hogy muzsikáltunk, de mivel lőttünk két büntetőt, nem valószínű, hogy 3-4 gólnál többet lőttünk előnyből, pedig volt fórunk bőven. Ugyanakkor védekezésben kaptunk átlövésgólokat, amiket vagy jó helyezkedéssel vagy blokkal vagy védéssel meg lehetett volna akadályozni. Tehát hiányzott nálunk az "extra". Meccs előtt is nyilvánvaló volt, hogy sima vízilabdával a Szolnok ellen nincs esélyünk, extrát kell nyújtanunk, amire ma nem voltunk képesek.

Ha esetleg a második negyed végén az adódó lehetőségünket be tudjuk lőni, akkor egy gól hátránnyal fordulunk, ehelyett ugye kettővel fordultunk és nem sokkal a harmadik negyed kezdetét követően három és négy lett a különbség, onnan borzasztó nehéz feladat lett volna visszajönni. De megpróbáltuk és amikor kettő volt a különbség, akkor nem tudtunk olyan védekezéseket produkálni akár emberhátrányban, akár sima hat-hat ellen, amivel még eggyel közelebb tudtunk volna kerülni.

Visszautalhatok a budapesti mérkőzésre, ott is az volt, hogy amikor sikerült plusz eggyel mennünk a Szolnok ellen, akkor egyszer sem tudtuk megtartani az előnyt, kivédekeznünk a következő támadásukat és támadni a két gólért. Amikor pedig a harmadik-negyedik negyedben feljöttünk két gólra, akkor nem tudtunk támadni az egy gólért, mert ebből kaptunk egy gólt.

Mint mondta: csalódott vagyok, mint minden egyes mérkőzés után, amit nem sikerül megnyerni. Valahol azért a papírforma ez volt, ezt lehetett várni. De ha belenyugodnánk a papírformába, akkor minek ugranánk vízbe, minek kezdenénk el edzeni? Úgyhogy, ha kereshetünk valamiféle "jó oldalt", az az, hogy tíz meccsel, 20-30 nappal kevesebb energiát kell felemésztenünk arra, hogy a nemzetközi kupában szerepeljünk. Ezt a 20-30 napot pihenésre, edzésre, konditermezésre tudjuk fordítani, amit az elmúlt másfél hónapban a rengeteg mérkőzés, tétmérkőzés miatt nem tudtunk megtenni, úgyhogy most ezzel gazdálkodnunk kell és jól kell gazdálkodnunk, kihasználni azt, amit ez a helyzet most ad nekünk.

Cseh Sándor , a Szolnok vezetőedzője így értékelt a mérkőzés után: "Nagyon elégedett vagyok a csapattal, gyakorlatilag mindent megoldottunk, amit megbeszéltünk. Ha egy-két alkalommal emberelőnyben nem feltétlen a Kis Gábor két személyi hibája miatt a meccset kis híján végigjátszó Mezei Tamás kezére akarjuk tenni a labdát, hanem kapura lövünk, talán hamarabb eldönthettük volna a csatát. Mindezek ellenére, mint mondtam, elégedett vagyok, sorsdöntő mérkőzést nyertünk, amely után szép sorozatot kezdhetünk meg. Az OSC jó csapat, kemény ellenfél volt, csak egyszer kapott ki a Bajnokok Ligájában, ez is bizonyítja az erejét."

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×