eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bíróság elé kerül Messi?

Az ügyben eljáró barcelonai bíró pénteken elutasította Lionel Messi kérelmét, így az FC Barcelona argentin sztárlabdarúgójának - bár még fellebbezhet - alighanem bíróság elé kell állnia adócsalás miatt.

Korábban a spanyol ügyészség azt indítványozta, hogy ejtsék az adócsalási vádat, de a beadványt július végén szintén visszadobta az illetékes bíró, mondván, elegendő bizonyíték gyűlt össze annak igazolására, hogy a Barcelona vb-ezüstérmes csatárának tudnia kellett a bűncselekményről. Az ügyész június közepén azért szerette volna elérni a vád ejtését, mert álláspontja szerint bebizonyosodott, hogy a futballista nem vétkes, és menedzser-édesapja, Jorge Messi a felelős a be nem fizetett adókért.

A négyszeres aranylabdás Messi és apja ellen több mint egy éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A gyanú szerint 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizettek be a spanyol államkasszába. A játékos végig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el. Az ügyész szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül - Uruguayban, Belizében, Svájcban és az Egyesült Királyságban - bejegyzett cégek kezelték.

Jorge Messi azóta ötmillió eurót már befizetett adóhátralék címén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×