eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kajak-kenu vk - Győzött a Szabó, Vad páros

Magyar győzelemmel zárult a női kajakpárosok 500 méteres versenye az idei világkupa-sorozat első állomásán, Milánóban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, illetve Vad Ninetta kettőse lengyel és német egység elől kaparintotta meg az aranyérmet. A magyar duó áprilisban ült össze, és mindössze öt edzés van mögötte, de így is magabiztosan végzett az élen, azaz jól sikerült a versenykörülmények közötti tesztelés.

"Örülök, mert nagyon higgadtan tudtunk a mezőnnyel versenyezni. Bár még a felkészülés elején járunk, bőven volt tartalékunk a finisre is" - mondta Szabó Gabriella.

"Gabi az állóképesség és az erő, én a robbanékonyság vagyok a hajóban - nyilatkozta Vad Ninetta, akinek még 200 egyesben és párosban van jelenése Milánóban. - Úgy érzem, nagyon jól kiegészítjük egymást, és még csak az elején vagyunk a közös munkának."

Több magyar dobogós helyezés nem jött össze: Vasbányai Henrik C-1, Farkasdi Ramóna K-1, míg Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin K-2 1000 méteren lett negyedik. Utóbbi számban Gacsal Ákos és Ilyés Róbert ötödik hellyel mutatkozott be, Dombvári Bence K-1 1000 méteren a nyolcadik, míg a mindössze 19 esztendős Khaut Kristóf C-1 1000 méteren a kilencedik helyen zárt.

"Elégedett vagyok a látottakkal. Szabó Gabiék még kiforratlan állapotban is nyerni tudtak, és nagyon fontos, hogy ezekkel a versenyekkel a fiataloknak meg tudjuk adni az esélyt arra, hogy felépítsék magukat" - nyilatkozta Storcz Botond vezetőedző, aki erre a világkupára néhány rutinosabb versenyző mellett jórészt a tavalyi ifjúsági és U23-as világbajnokság legjobbjait nevezte.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×