eur:
388.63
usd:
360.98
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Cselgáncs Eb - Csernoviczki aranyérmes

Csernoviczki Éva - címét megvédve - aranyérmet nyert a nők 48 kilogrammos kategóriájában a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar versenyző a hazai Amandine Buchard-ral csapott össze a fináléban, ahol fél perc elteltével már mindkettejüket megintették, majd a francia egy villámgyors pörgetéssel vazaarit érően földre vitte Csernoviczkit. A 27 éves magyar dzsúdós nem adta fel, és 2 perc 15 másodperccel a vége előtt, szintén egy vazaarival egyenlített.

A folytatásban Csernoviczki volt aktívabb, a franciát 40 másodperccel a vége előtt meg is intették, ez a győzelmet jelentette volna a magyar versenyzőnek, ám a bíró 10 másodperccel a befejezés előtt őt is megintette, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

A ráadás 38 másodpercig tartott, ekkor a védekező francia újabb intést kapott, ezzel Csernoviczki megszerezte a magyar dzsúdósport 17. Európa-bajnoki aranyérmét. A tatabányai versenyző 2008 óta minden kontinensviadalon a dobogóra állhatott, mostani győzelmével 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem az Eb-mérlege.

"A döntőben kicsit fáradt voltam, mert az elődöntő sokat kivett belőlem, és nem volt túl sok időm pihenni" - nyilatkozta Kossuth Rádiónak Csernoviczki Éva. Emiatt fáradtan kezdett, azonban ezen a holtponton túl tudott jutni, sikerült kiegyenlítenie és az aranyponttal nyernie - tette hozzá.

A magyar versenyző hangsúlyozta, a hosszabbítás előtt már látta, hogy riválisa fáradtabb nála.

"Bíztam benne, hogy sikerül akciót dobnom, azt nem gondoltam volna, hogy Franciaországban intéssel sikerül nyernem."

A sorozatban hetedik Eb-érmét szerző Csernoviczki megjegyezte, bár a tavalyi világbajnokságot követően fáradtnak érezte magát, most nagyon boldog, hogy újra motiváltan tudott a tatamira lépni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×