INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Új edző kellhet Sousa helyett a Videotonnak tavaszra

Infostart / InfoRádió
A Videoton vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa lehet a téli átigazolási időszak legjelentősebb távozója az NB I-ből. Noha a klub egyelőre sem saját honlapján, sem újságírói kérdésekre nem kívánta megerősíteni a híreket, az amerikai profiliga portálja vezető hírben hozza: a portugál edző a jelölt a New York Red Bulls vezetőedzői posztjára.

MLS, vagy MLSZ - micsoda különbség. A jelek szerint nem azoknak lesz igazuk, akik Paulo Sousa következő állomáshelyeként a magyar szövetséget pletykálták. A portugált a tengerentúlra vezérelheti sorsa, a Major League Soccerbe, az Egyesült Államok profiligájába.

Az MLS honlapján a korábbi válogatott védő, az olasz Serie A-ban is megfordult Alexi Lalas beszélt arról, hogy "Paulo Sousa jó tippnek tűnik a New York Red Bull edzői posztjára".

Az írás természetesen megemlíti, hogy a portugál 2011 óta a Videoton edzője, de azt is, hogy korábban Nagy-Britanniában is dolgozott, a QPR, a leicester és a Swansea trénereként.

A Red Bullsnak nincsen sok ideje: alig két hét van már csak a liga szuperdraftjáig, s az előttünk álló héten esedékes az egyetemista játékosok kiválasztója, az úgynevezett MLS Player Combine. A csapatnak pedig nincsen edzője, miután a svéd Hans Backe a tavalyi szezon végén lejárt szerződését nem újította meg.

A New York-i csapat keretének a tagja a francia világ- és Európa-bajnok, Thierry Henry, s odaszerződött már a 2013-as idényre a brazil szabadrúgáslövő-specialista, az európai karrierje során az Olympique Lyonban szerepelt, 40-szeres válogatott Juninho Pernambucano. Ugyancsak a keret tagja Digao, a világsztár Kaka öccse is, valamint a 15 éven keresztül Angliában szereplő, ausztrál színekben két világbajnokságon is játszó Tim Cahill is.

A címlapról ajánljuk