eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mourinho: Messi és Ronaldo más bolygóról való

A vasárnap esti Barcelona-Real Madrid spanyol labdarúgóbajnoki csúcsrangadón egyformán két-két gólt szerzett Lionel Messi és Cristiano Ronaldo más bolygóról való Jose Mourinho, a fővárosiak vezetőedzője szerint.

A katalánok otthonában, a Camp Nou Stadionban 95 ezer néző előtt rendezett, 2-2-re végződött El Clásicót követően a portugál tréner elmondta: majdhogynem tilos kettejük közül bármelyiket is kiválasztani, melyikük a világ legjobbja.

Kollégája, Tito Vilanova szerint mindkét szupersztár mindent megtett azért, hogy gólt szerezzen, és csapatát győzelemre vezesse, ennek eredménye lett a döntetlen. Hozzátette: Messi még mindig fiatal, senki sem tudja, hol vannak a korlátai, milyen szintet érhet el, de látva edzésmunkáját, győzni akarását, tart attól, hogy még egy ilyen játékost nem lehet majd látni a futballpályákon.

A gólgyártást Ronaldo kezdte a 23. percben, Messi nyolc perc múlva válaszolt, majd az argentin futballzseni mesteri szabadrúgásból is betalált a 61. percben, riválisa öt perccel később aztán egyenlített.

Xavi Hernandez, a katalánok középpályása úgy vélekedett, elszalasztottak egy lehetőséget, hogy 11 pontra szakítsák le ősi riválisukat, de - tette hozzá - a Real jó erőkből áll, és remekül használta ki a hazaiak labdavesztéseit.

"Ezzel együtt az utolsó negyedóra alapján rászolgáltunk volna a győzelemre" - mondta Xavi.

A hazaiak védelme foghíjas volt, Carles Puyol könyök-, Gerard Piquet lábsérülés miatt hiányzott, ráadásul a 27. percben egy harmadik alapember, a jobbhátvéd Dani Alves is kidőlt a sorból.

A Real Madrid a meccs után jelentette be, hogy Ronaldo bal válla a második félidőben megsérült, és csak az orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy a portugál válogatottban pénteken az oroszok, négy nappal később pedig az észak-írek elleni világbajnoki selejtezőn pályára léphet-e.

Ez volt a 222. El Clásico, a győzelmeket tekintve 88-87-re vezet a Real, 47-szer született döntetlen.

A döntetlennel a Barcelona nem tudott klubrekordot felállítani, ehhez megszakítás nélküli hetedik szezonbeli győzelmét is meg kellett volna szereznie az El Clásicón. Ráadásul a vasárnap késő esti meccsen az Atlético Madrid nyert a Málaga ellen, így a fővárosiak pontszámban beérték a katalánokat.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×