eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Baráth Etele: Még nem érkezett meg a szerbek kikérőlevele Natasáért

Eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a szerbektől a Magyar Kajak-kenu Szövetség Douchev-Janics Natasa ügyében - közölte Baráth Etele, a szervezet elnöke az InfoRádióban.

A sportvezető jelezte, hogy magánleveleket kaptak csak ezidáig, ugyanakkor a szerb szakszövetségnek szeptember 30-ig kell hivatalosan kérnie Douchev-Janics Natasa versenyzői engedélyét ahhoz, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó jövőre szerb színekben szerepelhessen.

Baráth Etele szerint a versenyző már eldönthette mit szeretne, de nem véletlenül nem hozta még nyilvánosságra.

"Elviekben előfordulhatnak, hogy az edzőnek felkért férjét követve Szerbiában készül, de magyar színekben versenyez, ráadásul ez sokkal előnyösebb is volna számára szakmailag, ezzel együtt nem kizárt, hogy a szerb szövetség olyan feltételeket tud kínálni, hogy a szerb válogatottat erősíti majd Natasa. Minden nyitott jelen pillanatban, és szerintem ez is az oka annak, hogy még hivatalos értesítés" - mondta az elnök.

Megjegyezte, hogy mindenképpen kőkemény versenyek lesznek, hiszen több országban is szerepelnek kiváló magyar kajakozók, de az itthoni utánpótlás így is kiemelkedő, a magyar versenyrendszer pedig a legerősebb.

"A kajak-kenu is egyre inkább ugyanolyan professzinális sportággá válik, mint akár a kosárlabda, a vízilabda vagy a labdarúgás. A versenyzők ugyanúgy szerződésekkel, meghatározott fizetésekkel, támogatásokkal és azokból élnek. Douchev-Janics Natasának az év végén lejár a megállapodása itthon, joga van változtatni" - emelte ki Baráth Etele.

A sportvezető hozzátette, hogy már évek óta benne volt a levegőben ez a lehetőség, így nem érné váratlanul, ha Douchev-Janics Natasa visszatérnie Szerbiába. Emlékeztetett, hogy már az elmúlt évben is 9 hónapot külföldön készült a háromszoros olimpiai aranyérmes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×